Veliler tepki gösterdi, okul müdürü iddiayı reddetti

GÖKAY BAŞCAN

Mersin İleri Ortaokulu Müdürü Hüseyin Aygül’ün ‘Bundan sonra kız ve erkek öğrenciler yan yana oturmayacak’ diyerek öğretmenleri bu konuda uyardığı yönündeki iddialarına bazı veli tepki gösterirken bazı veliler öğrenciler ayrı ayrı oturtulması gerektiğini savundu.

Dün sabah ders saati öncesinde okula gelen bir grup veli kız-erkek öğrenci ayrımına tepki gösterirken bir grup veli de kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı oturtulması gerektiğini savundu. Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü de okula gelerek velilerle görüştü. Okul müdürü Aygül hakkındaki iddiaları reddederek “Öyle bir konuşma yapmadım” dedi.

Mersin’in seçkin okullarından İleri Ortaokulu, müdür Hüseyin Aygül’ün öğretmenler kurulu toplantısında ‘Bundan sonra kız ve erkek öğrenciler yan yana oturmayacak’ dediği iddialarıyla Türkiye gündemine oturdu. Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Açıkoğlu’nun iddiaları hem yaygın basında hem de sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Açıkoğlu, öğretmenler kurulu toplantısının ardından bazı öğretmenlerin toplantıda konuşulan konuyu kendisine aktardıklarını ve ‘pazartesinden itibaren kız ve erkek öğrenciler yan yana oturamayacak’ dediklerini iddia etti.

veliler-tepki-gosterdi-okul-muduru-iddiayi-reddetti-203379-1.

Açıkoğlu’nun bu iddiasının medyada geniş yer bulmasının ardından İleri Ortaokulu dün tartışmalar arasında ders başı yaptı. Sabah erken saatlerde okula gelen bir grup veli, kız ve erkek öğrenciler arasında ayrımcılığa neden olacağı gerekçesiyle uygulamaya karşı çıkarken bazı veliler de kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı oturması gerektiğini savundu. Ders saati öncesinde bazı öğretmenler de iddiayı gündeme getiren velilerle tartıştı. Okul önündeki tartışmalar Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek’in okula gelmesiyle sona erdi. Şimşek, okul müdürü ve öğrenci velileriyle bir toplantı yaptı. Velileri dinleyen Şimşek, kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması gibi bir uygulamanın söz konusu olmadığını söyledi ve okuldan ayrıldı.

Müdür: Ben öyle bir şey demedim

İddialarla ilgili olarak ulaştığımız okul müdürü Hüseyin Aygün, okulda işleyişin ve sınıflardaki oturma düzeninin eski haliyle devam ettiğini, herhangi bir yeni uygulama olmadığını söyledi. “O toplantıda ben öyle bir ifade kullanmadım” diyen müdür Aygün, devlet memuru olması nedeniyle açıklama yapamayacağını belirtti ve ayrıntı vermekten kaçındı.

‘Bu çocuklar daha 10 yaşında’

Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Açıkoğlu da, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde öğrenci velileri ve öğretmenler arasında tartışmalar yaşandığını söyledi. Açıkoğlu, “Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek de okula geldi. Bizleri öğretmenler odasına davet etti. Bizi dinledikten sonra böyle bir uygulamanın hatalı olduğunu, hayata geçirilmeyeceğini söyledi. Konuyla ilgili Vali Bey’in kendisini aradığını söyledi. Gazetecilere söylemeden önce bana intikal ettirseydiniz dedi. Okuldaki eğitimin eski haliyle devam edeceğini söyledi. Kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı oturtulmasını savunan veliler var. Yok bu çocuklar gelişme çağında, yok hormonları gelişiyormuş diye konuyu saptırıyorlar. Bu çocuklar daha 10 yaşında. Böyle bir ayrımcılık olsa çocukların dikkatini çeker, eğitime zarar verir. Bu çocuklar ‘biz niye ayrı oturuyoruz’ diye sormazlar mı” diye konuştu.

veliler-tepki-gosterdi-okul-muduru-iddiayi-reddetti-203381-1.

Duvarlara yazı yazıldı

Tartışmalar arasında ders başı İleri Ortaokulu’nda sabah saatlerinde okula gelen öğrenciler iç duvarlara yazılan ‘Cinsiyetçi eğitime hayır’, ‘Cinsiyetçi eğitime geçit yok’ şeklindeki duvar yazılarıyla da karşılaştı. Okul idaresi Dev-Lis tarafından yazılan duvar yazılarını boyayla kapattı.

Öte yandan Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İleri Ortaokulu Müdürü Hüseyin Aygün hakkında inceleme başlattıklarını söyledi.