Velilerden ayetle para istediler

Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan 125 milyar liralık bütçeden en büyük payı imam hatipler alırken, okullardaki fiziki eksikliklerin bedelini öğrenciyle veli ödemeye devam ediyor. Velilerden bağış adı altında para istemenin yeni yöntemi Hadis-i şerifler, Kur’an-ı Kerim’den ayetler oldu.

OdaTV’nin haberine göre Bursa Nilüfer’de bulunan Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Okul Aile Birliği öğrenci velilerine Bakara sureli, dualı mektup göndererek bağış talep etti. Okul Aile Birliği Başkanı Bahar Laçiner velilere gönderdiği mektupta, ekonomik sorumluluğun tüm velilerce eşit şekilde paylaşılmasının hak ve hukukun gereği olduğunu belirtti.

Mektupta Bakara, Kasas ve Fatır surelerinden ayetlere yer verildi. Okul Aile Birliği Başkanı Laçiner hesap bilgilerinin de yer aldığı mektupta şu ifadeleri kullandı: “Amellerin hayırlısı az da olsa devamlı olandır. Sizler okulumuza güvenerek çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de emanetlerinize sahip çıkmak, onlar için olabildiğince güzel imkanlar sunmak, eğitim kalitemizin daha da artması için okul idaresi ve öğretmenlerimizle el birliğiyle çalışıyoruz. Velilerimizi birlik olmaya ve taşın altına elinizi koymaya davet ediyoruz.”