Milli Eğitim Bakanlığı’nın derslerin velinin tercihine göre dersleri uzaktan veya yüz yüze yapılacağını bildirmesine rağmen, İstanbul Maltepe’deki bir ortaokulda yüz yüze eğitimi kabul eden bir öğrenci olması durumunda dahi uzaktan eğitim yapılamayacağı kaydedildi.

Velilerin tercihi yok sayıldı: Ortaokulda keyfi yönetim

Dilan Esen

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "Velinin tercihine göre dersler uzaktan veya yüz yüze yapılacak" açıklamasına rağmen İstanbul Maltepe’deki bir ortaokulda bunun tersi bir durum yaşandığı ortaya çıktı.

Okul yönetimi, yaptığı duyuruda yüz yüze eğitimi kabul eden bir öğrenci olması durumunda dahi uzaktan eğitim yapılamayacağını açıkladı. Öğrenci velilerine gönderilen mesajda, 5'inci ve 7’nci sınıfların pazartesi-salı günü; 6 ile 8’inci sınıfların ise perşembe-cuma günü okulda yüz yüze eğitime başlayacağı aktarıldı. Geri kalan günlerde ise eğitimin uzaktan devam edeceği belirtildi.

Yüz yüze eğitime katılım gösteren bir öğrenci bile olsa öğretmenlerin dersi yüz yüze gerçekleştireceği söylenen mesajda, diğer öğrencilere bu ders saatleri için telafi yapılmayacağı ifade edildi. Mesajda, “Yüz yüze eğitime katılım gösteren öğrenci sayısı şubede kaç olursa olsun öğretmen dersini yüz yüze gerçekleştirecektir. Diğer oğrencilere bu ders saatleri icin telafi yapılmayacaktır. Sınıfın tamamının yüz yüze eğitime katılmama yönünde dilekçe vermesi halinde bu şubede tüm dersler uzaktan yapılmaya devam edecektir” denildi.

Mesajda dikkat çeken diğer ifade de okul müdürünün, öğretmenlerden sınav sorularını istemesi oldu. Mesajda, şöyle yazıldı: “Sınava girecek öğrencisi olan öğretmenlerin sınav sorularını ilgili müdür yardımcısına bugün 17.00’ye kadar iletmesi ( mail yoluyla) hatırlatılır.”