59. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda yer alacak sanatçı Füsun Onur olarak belirlendi. Serginin küratörlüğünü ise İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer üstlenecek

Venedik Bienali’nin konuğu Füsun Onur

Mayıs-Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Venedik Bienali 59. Uluslararası Sanat Sergisi’ndeki Türkiye Pavyonu için yapıt üretecek sanatçı, Füsun Onur olarak belirlendi. Sergi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) girişimi ve 21 destekçinin katkılarıyla, Arsenale’de 2014-2034 dönemi için tahsis edilen uzun süreli mekânda yer alacak. Danışma kurulu özetle şu açıklamayı yaptı: “Füsun Onur yalnızca yapıtlarıyla değil, yaşam biçimiyle de hayat ve sanat arasında kurduğu şiirsel ilişkiyi yaşayan ender sanatçılardandır. Onur, kavramsal sanatın temel yönelimlerini kendi şiirinden yola çıkarak keşfeder.”

Türkiye Pavyonu Danışma Kurulunda; Serhan Ada (Bilgi Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü öğretim üyesi), Özalp Birol (Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü), sanatçı İnci Eviner, Milovan Farronato (küratör ve Fiorucci Art Trust Direktörü) ve Fisun Yalçınkaya (Sanat Dünyamız dergisi editörü, sanat yazarı) yer alıyor. Venedik Bienali 59. Uluslararası Sanat Sergisi’nde ana serginin küratörlüğünü ise Cecilia Alemani yapıyor.