Venezuela’da ilk kez Omicron varyantı vakaları tespit edildi. Devlet Başkanı Maduro, 7 vakanın da yurt dışından geldiğini söyledi, Türkiye’den gelenlerin de olduğunu bildirdi.

Venezuela’da ilk kez görülen Omicron varyantı vakalarının bazıları Türkiye’den

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, dün yaptığı açıklamada ülkede ilk kez Omicron varyantı taşıyan 7 vaka tespit edildiğini duyurdu.

Maduro devlet televizyonuna verdiği demeçte, tespit edilen 7 vakanın Panama, Dominik Cumhuriyeti, İspanya ve Türkiye dahil olmak üzere diğer ülkelerden seyahat eden ve havaalanında pozitif test sonuçları alan kişilerden oluştuğunu söyledi.

Vakalara rağmen ülkede Noel öncesi herhangi bir kısıtlamaya gitmeyeceklerini belirten Maduro, halka kişisel önlemleri daha fazla uygulaması çağrısında bulundu.

Maduro, Rus Sputnik aşısının yakın zamanda yapılan araştırmalara göre yeni varyantlara karşı en etkili aşı olduğunu savunarak, "Sputnik aşısı ilk dozdan bu yana çok etkilidir. Omicron varyantına karşı dünyadaki en etkili aşı Sputnik'tir" dedi.

Venezuela'da 3 Ocak'tan itibaren halka ilave Sputnik aşısı uygulanacağını hatırlatan Maduro, vatandaşlardan aşı kampanyasına katılmalarını istedi.

Venezuela'da bugüne kadar Covid-19 nedeniyle 5 bin 299 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 442 bin 178 kişi olarak kayıtlara geçti.

Latin Amerika ülkeleri içerisinde şimdiye kadar Arjantin, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Ekvador, Meksika, Panama, Peru ve Porto Riko'da Omicron varyantları tespit edilmişti.

Kaynak: Reuters, AA