AKP'li milletvekilleri tarafından verilen önergeyle gelir vergisi beyannamelerinin 1 ay erkene alınması Vergi Kanunu Teklifinden çıkarıldı. Teklifin 60. maddesinde yer alan Kurumlar Vergisi beyannamesinin 1 ay erkene alınmasının da aynı şekilde önergeyle tekliften çıkarılması bekleniyor.

Vergi Kanunu Teklifi'nde tartışmalı madde geri çekildi

Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden vergi kanunu teklifinde önemli bir değişikliğe gidiliyor.

Geçen hafta, Meclis'e gelen kanun teklifiyle mart sonunda verilen gelir vergisi beyannamelerinin ve nisan sonunda verilen kurumlar vergisi beyannamelerinin birer ay erkene çekilmesi öngörülüyordu.

Teklif bu haliyle Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmişti, ancak maddelerin Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında AKP'li milletvekilleri tarafından verilen önergeyle gelir vergisi beyannamelerinin 1 ay erkene alınması tekliften çıkarıldı. Teklifin 60. maddesinde yer alan Kurumlar Vergisi beyannamesinin 1 ay erkene alınmasının da aynı şekilde önergeyle tekliften çıkarılması bekleniyor.

Meclis'te konuyla ilgili görüşmeler yapan TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu "Hem beyanname hazırlıkları hem de genel kurullar açısından beyannamelerin erkene çekilmesi sıkıntı yaratacak. Halka açık şirketler de genel kurullarını bu dönemde yapıyor. Genel kurullarını tamamlamadan beyanname vermeleri problemlere neden olacak mesajını ilettik." ifadelerini kullandı.