Ankara'da bir kadın veteriner hekimin, çalıştığı hayvan hastanesinde cinsel saldırıya uğramasına ilişkin davada yargılanan eski Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bilgili'ye 9 yıl hapis cezası verildi, diğer iki sanığın beraatine hükmedildi.

Veterinere cinsel saldırı davasında Prof. Dr. Hasan Bilgili'ye 9 yıl hapis cezası verildi

Ankara'da veteriner Ç.B.'ye cinsel saldırıda 3 sanığın tutuksuz yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, hayvan hastanesi sahibi sanık Prof. Dr. Hasan Bilgili'ye 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 9 yıl hapis cezası verdi.

Bilgili'nin tutuklanmasına karar verildi.

Diğer sanıklar Serkan Durmaz'ın cinsel saldırı suçuna iştirak, hürriyeti tahdit, tehdit ve hakaret, Hüseyin Şenyurt'un da delilleri karartma suçlarından beraati kararlaştırıldı.


SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Bilgili, veteriner hekim Serkan Durmaz, cinsel saldırıya ilişkin delilleri karartmakla suçlanan jinekolog Hüseyin Şenyurt, mağdur Ç.B. ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmayı Ç.B.'nin ailesinin de aralarında bulunduğu bir grup da takip etti.

Ç.B'nin avukatları dava dosyasındaki adli tıp raporuna göre cinsel saldırının yapıldığına dikkati çekerek sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti Bilgili'ye "cinsel saldırı suçundan" 9 yıl hapis cezası verdi.

Hakkında takdiri indirim uygulanmayan Bilgili'nin tutuklanmasına karar verildi.

Sanıklar Serkan Durmaz'ın cinsel saldırı suçuna iştirak, hürriyeti tahdit, tehdit ve hakaret, Hüseyin Şenyurt'un da delilleri karartma suçlarından beraati kararlaştırıldı.

NE OLMUŞTU?

Veteriner Prof. Dr. Hasan Bilgili, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde öğretim üyesi olduğu 2019 yılının Nisan ayında, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanmış daha sonra savcılık tarafından resen tahliye edilmişti.

Olayla ilgili idari soruşturma kapsamında üniversitedeki görevinden alınan Bilgili ile yardımcısı veteriner hekim Serkan Durmaz hakkında 'nitelikli cinsel saldırı', 'cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma', 'tehdit' ve 'hakaret'; Ç.B.’nin olay sonrası götürüldüğü jinekolog Dr. Hüseyin Şenyurt hakkında da 'delilleri yok etmek' suçundan dava açılmıştı.

AA-DHA