AKP, Erdoğan’ın veto ettiği termik santrallere baca filtresi takılmasını erteleyen düzenlemeyi metinden çıkararak ilgili yasayı yeniden Meclis’ten geçirdi

Vetolu maddesi metinden çıkarılan yasa Meclis’ten yeniden geçti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın termik santrallerin bacalarına filtre takılmasını 2,5 yıl erteleyen madde nedeniyle veto ettiği yasa, söz konusu maddenin metincen çıkarılmış haliyle kabul edildi. Meclis’te gönderilen Komisyon raporunda, maddenin metinden çıkarılma gerekçesi olarak, “Düzenlemenin Komisyon’da yeterince incelenmediği ve itirazların dikkate alınmadığı” kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havayı kirleten 15 termik santrale baca filtresi takma zorunluluğunu 2,5 yıl erteleyen maddeyi veto etmişti.

Genel Kurul’da, Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve Anayasanın 89’uncu ve 104’üncü maddeleri gereğince Cumhurbaşkanlığınca bir daha görüşülmek üzere geri gönderme teskeresi ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü.

Genel Kurul’da yapılan oylama sonucunda kanun, vetolu maddenin metninden çıkarılmış biçimiyle kabul edildi.

Kanunun yeni haliyle ilgili Meclis’e sunulan metinde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun veto sonrası yaptığı görüşmeler hakkında şu dikkat çekici ifade yer aldı: “Düzenlemenin Komisyon’da yeterince incelenmediği ve itirazların dikkate alınmadığı.”