Hava Harp Okulu öğrencisi oğlunun yaklaşık bir yıldır suçsuz yere cezaevinde olduğunu belirterek Adalet Yürüyüşü'ne katılan Veysel Kılıç, gözaltına alındıktan sonra dün ilk kez konuştu.

Veysel Kılıç: "Biz çöp tenekesindeydik, Kılıçdaroğlu bizi çıkardı"

Hava Harp Okulu öğrencisi oğlunun yaklaşık bir yıldır suçsuz yere cezaevinde olduğunu söyleyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne katılan Veysel Kılıç, gözaltına alınmasının ardından dün ilk kez konuştu.

Dün akşam Tele1 TV'ye açıklamalarda bulunan Veysel Kılıç şöyle konuştu:

"KILIÇDAROĞLU BİZE ONURUMUZU GERİ VERDİ"

"Biz çöp tenekesindeydik. Kılıçdaroğlu bizi oradan çıkardı, bize onurumuzu geri verdi. Bizim orada partiyle işimiz yoktu, sadece adalet yazısı vardı. Adalet istiyoruz, yürüyüş bizi bir noktaya getirdi. Provokasyonlara karşı biz sadece alkış tuttuk, hak hukuk adalet sloganını attık."

"BEN GAVUR OLDUM SEN MÜSLÜMAN MI?"

"Oraya katılan hanımlar, kızım yaşındakiler, benim onlarla poz vermemle ben oldum 'gavur'. O insanlar dertlerime katılıyor, benim çocuğum ağlıyor kalbimin içinde cehennem kozu yanıyor. O esnada ben onun nasıl tersini düşüneyim. Ben gavur oldum sen Müslüman mı? Hadi bakalım kim cehennemde yanacak."

"MÜCADELEYİ DEVAM ETTİRECEĞİM"

"Oruç da tuttum. Ben sonradan borç yapmayı istemedim oruçlu yürüdüm. Bu evlat öyle bir şey ki bunu tarif edemem. Benim kalbim Silivri cezaevinde. Her geçen gün güç kazandım. Kılıçdaroğlu'na arada şaka yapıyordum, diyordum ki "Sayın Genel Başkanım adımınızı biraz yavaşlatın geride hacı dayılar size yetişemiyor." Gülüyordu bana. Bu mücadeleyi devam ettireceğim."

"2019'DA SEÇİMİ KAZANACAĞIZ"

"Ben Ankara'dan umudumu kestim. Bunlardan bir hayır yoktur. Burada güzel bir atmosfer yakaladım. Bu miting iktidara gidiyor. Ben 2019'a kadar sabredeceğim. Kimseye bundan sonra boyun eğmem. 2019'da seçimi kazanacağız ve gidip Silivri'ye açacağım kapıyı, mağdurlar çıksın içerden. Toplantıya gidiyorum toplantıdan çıkıyorum. Ya bu telefon numaranı sen verdin sen milletvekili oldun, sen vekil idin biz asil idik hani? Hani o saray milletin sarayıydı?"

"BAŞBAKANIM, SEN ILGAZ'DA TÜNEL ALTINA SAKLANMIŞTIN"

"Saraydan beni polis aldı, Adalet Bakanlığı'ndan. Sen PKK'sın sen devlet hainisin dediler. Ben yakıştıramıyorum başbakana. Başbakanım sen Ilgaz'da tünel altına saklanmıştın. Şimdi sen oldun kahraman ben oldum hain öyle mi? Benim suçum yok. VTR'leri arşivden indirelim. Benim çocuğum devlet okullarını okumuş, takdiri var. Askeri okulları kazanmış. Neden haykırıyorum, neden konuşmayacağım suçu olanlar onu düşünsün. Eğer yargılanacaksam ben hazırım. Ama sen de geleceksin, arşivlere bakılacak."

"ÇOCUĞUNU VERELİM, SEN BURADAN ÇEKİL DEDİLER, KABUL ETMEDİM"

"Senin çocuğunu verelim sen buradan çekil dediler. Ben kabul etmedim, almam. Size ihtiyacım yok. Bu yürüyüş insanlarıyla iktidara geliyoruz. Kimse karamsar olmasın Allah'tan umut kesilmez. Sadece seçimden sonra sandıklara dikkat edeceğiz. cephede kazandığımız savaşı seçimde masada kaybetmeyeceğiz."

"ONLAR YENİKAPI RUHU, BEN ANITKABİR RUHUMUZ VAR DİYORUM"

"Onlar Yenikapı ruhu diyorlar ben 30 Ağustos Anıtkabir ruhumuz var diyorum. 30 Ağustos'ta Anıtkabir'e gittik. Tam girerken subaylar önümüzü kesti. Burayı lütfen açın, bu çocukların hakkıdır biz Anıtkabir'e gireceğiz dedim. Baktılar durmayacağız çekildiler önümüzden. Yine öyle bir organizasyon olursa ben hazırım bayrağımı alıp evlatlarımla Anıtkabir'e giderim."