Enflasyon araştırmaları yaparak her ay oranları kamuoyu ile paylaşan ENAG hakkında, 6 lira geliri beyan etmediği gerekçesiyle vergi denetimi başlatıldı.

Veysel Ulusoy: ENAG'a "6 lira geliri beyan etmediği" gerekçesiyle vergi denetimi başlatıldı

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) "6 lira geliri beyan etmediği" gerekçesiyle vergi denetimi başlatıldı.

ENAG yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, 6 lira geliri beyan etmediği gerekçesiyle vergi denetimi başlatıldığını duyurdu.

Haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Ulusoy, "6 lira gelirinizi beyan etmemişsiniz diyerek telefon emriyle şahsımıza (ENAG'a) vergi denetimi başlatan maliye bakanına benzer başarılı bir adımı siz adalet bakanından bekliyor bu halk. Yolsuzluk yoksa herkese bulaşır!" dedi.

TÜİK, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Türkiye İstatistik Kurumu da (TÜİK) daha önce ENAG yöneticisi Veysel Ulusoy hakkında 'kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. TÜİK, açtığı davada Ulusoy'un "kuruma karşı haksız ve ağır saldırıda bulunulduğu, verilerin açıklanmasının kurumun güvenilirliğine zarar verme amacı taşıdığını" savunmuştu. Ulusoy ise "TÜİK’in ihtiyati tedbir kararı aldırılma talebi tüm mahkemelerce reddedildi" demişti.