Samsun’un Vezirköprü ilçesinde toplulaştırmaya karşı belediye binası önünde eylem yapan 24 mahallenin sakinleri, belediye binasına ve makam aracına zarar verdi. Topraklarından olmak istemeyen kalabalık, 6,5 saatlik bekleyişin ardından belediyenin önünden ayrıldı.

Vezirköprülüler AKP’li belediye binasını taşladı

HABER MERKEZİ

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde arazi toplulaştırma çalışmalarındaki belirsizlik, köylülerin tepkisine neden oldu. 29 mahalleyi kapsayan arazi toplulaştırmasına karşı çıkan Adatepe halkı, dün sabah saatlerinde traktörleriyle Vezirköprü merkezine gitti.

Halk arazi toplulaştırmasına tepki gösterirken, olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi geldi. Köylülerin bir kısmını jandarma yolda durdurmasına rağmen bir kısmı ilçe merkezine girmeyi başardı. Köylüler Vezirköprü Kaymakamı ile görüşmek istedi. Kaymakam görüşmeyi reddedince köylüler, Vezirköprü Belediyesi önüne giderek Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ile görüşmek istedi. Edis’in görüşmeyi kabul etmemesi üzerine öfkelenen köylüler belediye binasını taşlamaya başladı. Jandarma ve Samsun’dan getirilen çevik kuvvet biber gazı sıkarak köylüleri dağıtmaya çalıştı. Öte yandan eylül ayında Devlet Su İşleri’nin arazi toplulaştırma çalışmaları kapsamında ihale duyurusu yapması sonrası Vezirköprü ilçesine bağlı Adatepe Mahallesi’nde yaşayanlar bu uygulamaya karşı çıkmıştı. Mahalle içinde kullanılmayan yerlerde arsa olarak ihale kapsamına alındığını ifade eden yaklaşık 300 kişi, arazilerinin toplulaştırılmasıyla haksızlık yaşadıklarını söyleyerek iş makinelerini durdurmuş ve kaymakamlık binası önünde oturma eylemi yapmıştı. Görüşmeler sonucunda yetkililer tarafından toplulaştırmada daha hassas davranılacağı ve istedikleri şekilde çalışma yapılmaya çalışılacağının sözü verimişti.