VI. Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi İzmir’de

BİRGÜN İZMİR

VI. Elektrik Tesisat Ulusal Kongre ve Sergisi, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi tarafından "Geleceğin Elektrik Tesisleri ve Dijitalleşme" ana temasıyla, 16-19 Ekim 2019 tarihleri arasında Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi`nde düzenleniyor. Ülke genelinde mühendis ve teknik elemanın katılacağı mühendislik buluşması kapsamında 4 büyük sempozyum ve özel etkinlikler gerçekleştirilecek.


Kongre kapsamında X. Ulusal Aydınlatma Sempozyumu, V. Yapı Elektronik Sistemleri Sempozyumu, IV. Güç ve Enerji Sistemleri Sempozyumu, Binalarda Elektrik Tesisatı Sempozyumu`nun yanı sıra "SMM Forumu" ve "Endüstri 4.0 Çözüm ve Uygulamaları" başlıklı iki özel etkinlik düzenlenecek. Binlerce mühendis ve teknik elemanı buluşturacak Kongre, bilim insanları, üreticiler, tasarımcılar ve uygulayıcıları ile kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek. Bilimsel bildirilerin yanı sıra, uzman mühendisler tarafından gerçekleştirilecek uygulama ve proje sunumlarıyla, ülkemizin mühendislik birikiminin paylaşılmasına katkı sağlanacak. Alanlarında uzmanlıkları ve saygınlıklarıyla tanınan 15 uluslararası konuşmacının da katılım sağladığı Kongre, dünya genelinde oluşan deneyimlerin ülkemize aktarılmasında da köprü işlevi görecek.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Murat Aşkar`ın "Hayat Boyu Dijitalleşme" başlıklı açılış sunumuyla başlayacak kongrede Ulusal Aydınlatma, Yapı Elektronik Sistemleri, Güç ve Enerji Sistemleri ve Binalarda Elektrik Tesisatı konulu sempozyumlar düzenlenecek.

YENİ TEKNOLOJİLER SERGİLENECEK

Kongre ile eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek sergiye ise ulusal ve uluslararası ölçekli 57 firma yeni teknoloji ve hizmetleriyle katılım sağlayacak. Alanda faaliyet gösteren firmalar ile mühendisler ve diğer profesyoneller arasında iletişim olanağı yaratan sergide, güç kalitesi, otomasyon, AG-OG şalt malzemeleri, jeneratör, kesintisiz güç kaynakları, transformatör, kablo, güneş enerjisi ve exproof sistemleri, aydınlatma, otomasyon, yangın ve güvenlik ekipmanlarından, veri merkezi ve bina kontrol sistemlerine varıncaya kadar geniş bir ürün yelpazesi yer alacak. Bilim dünyası, mühendisler ve sektör profesyonellerini buluşturacak kongre ve sergide, yeni teknolojiler ilişkin katılımcılar 4 gün boyunca bilgilendirilecek.

Dinleyici ve ziyaretçi olarak katılım ücretsiz olduğu etkinlik için http://elektriktesisatkongresi.org adresinden online kayıt yaptırılabiliyor.