Viola Hasselberg Oyun Yazarları Atölyesi’nde
Viola Hasselberg. (Fotoğraf: Depo Photos)

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

İBB Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi’nin (ÇGSM) düzenlediği oyun yazarlığı atölyelerinin yeni konuğu, Münchner Kammerspiele’de Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı ve Başdramaturg olarak görev yapan Viola Hasselberg olacak.

Müncher Kammerspiele ve İBB Şehir Tiyatroları ÇGSM işbirliğiyle 1 ve 2 Aralık saat 10:00-15:00 saatleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilecek atölye, “Romandan Sahne Uyarlamaları Üzerine Yöntemler” başlığını taşıyor.

Viola Hasselberg, bu alanda gerçekleştirdiği kendi deneyimlerinden örneklemelerle sıkça kullanılan teknikleri aktarırken uyarlama adına oluşturulmuş bazı stratejileri atölye katılımcılarıyla uygulamalı çalışmalar yaparak gösterecek. Vereceği iki günlük atölyede profesyonel olarak alanda çalışmaları olan oyun yazarları, dramaturglar ve yönetmenlerle buluşacak. 1 ve 2 Aralık günleri, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşecek buluşmada, katılımcılar Kafka’nın “Dava” ve “Amerika” metinlerinden bazı bölümler üzerinden sahne uyarlamaları üzerine çalışmalar yapacaklar. Atölyeye katılmak isteyenler, 28 Kasım saat 16.00’ya kadar kısa özgeçmişleri ve oyun yazarlığı deneyimleri ile birlikte cgsm.atolye@ibb.gov.tr adresine başvurabilirler.