Çorlu Tren faciasında çocuğu Arda Sel’i kaybeden ve koronavirüse yakalanan Mısra Öz’ün babası Mehmet Öz BirGün’e konuştu. Baba Öz, “Kızım adalet mücadelesinde yaşadığı baskılardan dolayı bu hastalığı ağır geçiriyor” dedi.

Virüs mücadelemizi engelleyemedi

Volkan Ateş

Çorlu Tren Katliamı’nda çocuğunu kaybeden ve koronavirüs tedavisi için yoğun bakıma kaldırılan Mısra Öz Sel’in adalet mücadelesi sosyal medyada binlerce kişi tarafından sahiplenildi.

Sosyal medya kullanıcıları hesaplarından dün, “Mısra Öz, yaşam mücadelesi verdiği için yazamıyor. Onun yerine biz yazalım. 1015 gün oldu. Çorlu Tren Katliamı’nda adalet yerini bulmadı” paylaşımında bulundu.

8 Temmuz 2008 tarihinde meydana gelen Çorlu Tren Katliamı’nda oğlu Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz koronavirüs nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı. 2 buçuk senedir adalet mücadelesi veren Öz’e destek mesajları yağdı. Geçmiş olsun dileklerini ileten siyasi parti temsilcileri, meslek örgütleri ve binlerce kişi Mısra Öz’ün yerine adalet çağrısı yaptı.


DURUMU STABİL

BirGün’e konuşan Mehmet Öz, Mısra Öz’ün durumunun stabil olduğunu belirtti. 10-25 gün arasında tedavi sürecinin duruma göre değişeceğini belirten baba Öz, “Hayati tehlikesi şimdilik yok. Doktorun stabil demesinden onu anlıyoruz” dedi.

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ

Mısra Öz’ün adalet mücadelesinin binlerce kişi tarafından sahiplenilmesine ilişkin konuşan baba Öz, “Çok duygulandık. Her birine çok teşekkür ediyoruz. Yüreklerine sağlık. Bu adalet nöbetini devam ettirmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çorlu Tren Katliamı’nda haksızlığa uğraşmış insanların adalet mücadelesinin süreceğini belirten baba Öz, “Devlet kurumu adı altında şirketleşmiş bir kurumda iktidarın işe yerleştirdiği personeller yargıönüne çıkartılmıyor. Tamamen kayırmacı bir politika izleniyor ve biz adalet istiyoruz. Bizim evlatlarımızın yaşam hakları elinden aldılar. Feci şekilde hayatını kaybettiler. Adalet arayışımda devlet sınıfta kaldı” diye konuştu.

YILDIRMAK İSTİYORLAR

Adalet mücadelesin kızının birçok baskıya maruz kaldığını ifade eden baba Öz şu ifadeleri kullandı: “Basın açıklaması yaptığımızda bizi tartakladılar, kızımı tartakladılar. Kızımı adalet karşısına çıkardılar. Kızım bu yaşananlara dayanamayıp sinir sistemleri zayıfladı. Adalet arayan bir anneye sürekli davalar açılıyor. Yıldırma politikası uygulanıyor. Sinir sistemleri zayıfları ve bu hastalığı ağır geçiriyor. Mısra’nın rahatsızlanmasının sebebi adalet arayışındaki haksızlıklardır.”