CHP’li Göker, Sağlık Bakanı Koca’ya 21 Ocak’ta koronavirüse karşı hangi önlemlerin alındığını sordu. Bakan Koca’nın yasal süre içerisinde yanıt vermemesi nedeniyle önerge iade edildi

Virüs sorusuna yanıt bile vermemiş

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Tüm dünyaya yayılan koronavirüse ve alınan önlemlere yönelik ocak ayındaki soru önergesi Sağlık Bakanı tarafından yanıtsız bırakıldı.

CHP Milletvekili Mehmet Göker, Covid-19 ülkede henüz tespit edilmeden yaklaşık bir buçuk ay önce, 21 Ocak'ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi sundu. Göker önergesinde, “Bu salgına karşı ülkemizde hangi önlemler alınmıştır” sorusunu yöneltti. Tüm süreci şeffaf bir şekilde, bilgi gizlemeden yürütecekleri iddiasını sürekli dillendiren Sağlık Bakanı Koca, CHP'li Göker'in önergesine yanıt dahi vermedi. Yasal süresi içinde yanıtlanmayan önerge, Göker'e iade edildi.

‘ÜSTESİNDEN GELEBİLİRDİK’

Bakan Koca'nın tutumunu ‘büyük bir hata’ olarak değerlendiren Göker, şöyle konuştu: “Bu önergeyi dikkate alıp yanıt verselerdi onun üzerinden birlikte, ortak akılla hareket edip bu felaketin üstesinden gelebilirdik. Önergeyi verdiğimizde olduğu gibi şimdi de aynı hassasiyetle kendilerini uyarıyoruz, daha fazla geç kalınmadan insanları evde tutmanın adımlarını atmalılar.”