Artan koronavirüs vakalarına karşı hükümet yeni tedbirleri devreye aldı. Sınırlı kalan bu önlemler içinde en ilginci kafe ve restoranlardaki müzik yayınının kesilmesi oldu. Müzikle virüs yayılımının nasıl bağlantılı olduğu tartışma yarattı.

Virüse karşı müzik kesildi

Haber Merkezi

Koronavirüste resmi vaka sayısının bin 700’ü aşması can kaybını ise Mayıs ayının ilk haftasındaki gibi 50’nin üzerine çıkması sonrası hükümet bir dizi önlemi uygulamaya koydu. Uzmanların günlerdir süren çağrısı sonrası alınan önlemler sınırlı kaldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısında 81 ili kapsayacak kararlara alındığı belirtildi.

EV DIŞINDA HER YERDE MASKE ZORUNLU

Alınan yeni kararlar şöyle sıralandı:

►Ülke genelinde (meskenler hariç olmak üzere) tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, iş yerleri, fabrikalar vb.) maske takmak zorunlu oldu.
►Minibüs/midibüsler ile fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmayacak.
►Metro, tramvay, metrobüs ve otobüslerde ise hangi oranda/sayıda ayakta yolcu alınabileceği il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları tarafından tespit edilecek.
►Ayaktaki yolcuların durabileceği yerler fiziki olarak işaretlenmek suretiyle ilanı sağlanacak.
►Restoran, kafe, otel ve buna benzer tüm yeme-içme ya da eğlence yerlerinde saat 24.00’ten sonra canlı ve kayıttan müzik yayınına izin verilmeyecek. Mülki idare amirlerinin koordinasyonunda kolluk birimleri ve yerel yönetimler bu konuda tedbir alacak.

KOLAYSA "MUTLULUĞU SEN GETİR"

Ayakta yolcu yasağının nasıl uygulanacağı açık biçimde belirtilmeyince sabah saatlerinde durak ve istasyonlarda yoğunluk oluştu. Otobüs içinde oluşan tehlike bu kez duraklara sarktı. Minibüslerde ise balık istifi yolcu taşındı. Küçükçekmece'de bir minibüsün üzerindeki “Getiri bir mutluluk” reklamı ise tıklım tıklım dolu minibüsle tezat oluşturdu.