Virüsü durdurmak için  ‘sert adımlar’ atılmalı

Dünyada farklı ülkelerin gazeteleri, ilk sayfalarına koronavirüs gelişmelerini taşıdı. Dünya basınında haberler şöyle:

MOSCOW TİMES: Rus ordusu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle İtalya'ya koronavirüsle mücadele için medikal destek uçurmaya başladı. Moskova bu operasyonu, "Rusya'dan sevgilerle" olarak isimlendirdi. Rusya destek kapsamında İtalya'ya ordu doktorları, özel dezenfeksiyon araçları ve başka medikal ekipmanlar gönderdi.

NEW YORK TİMES: NYT'ye konuşan Dr. David L. Heymann, aksinin görüldüğü koşullar olsa da koronavirüsün genellikle aile üyeleri, arkadaş grupları ve iş arkadaşları gibi 'küme'leri enfekte ettiğini ifade etti. Dr. Heymann, "Kümeleri zaptetmelisiniz. Gizli salgınları tespit etmeli, ondan sonra onların temas ettiklerini bulmalısınız" dedi.

LE MONDE: Koronavirüs vakalarının 16 bini, salgın yüzünden hayatını kaybedenlerin 650’yi aştığı Fransa’da hastaneler ağır hasta akınıyla başa çıkmaya çalışıyor. Ülkedeki sağlık çalışanları daha da tırmanacak vaka sayısına hazırlık yapıyor.

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ AÇIĞA ÇIKTI

Alman basınının yorum köşelerinde koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve kriz döneminde sosyal medyanın rolü değerlendiriliyor. DW Türkçe’nin derlemesine göre Almanya’da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında eyaletler ve federal hükümet ülke genelinde sokağa çıkmaya sert kısıtlamalar getirdi. Volkstimme gazetesi, hükümetin tam anlamıyla sokağa çıkma yasağı getirmemesine eleştirel yaklaştı. Stuttgarter Zeitung ise salgın sırasında sosyal medyanın oynadığı rolü yorum konusu yapıyor: “Sosyal medya bilgiye ulaşımı demokratik hale getirebilir, akılıca kullanıldığında 'antisosyal medya' olmadığını anlamanın da vakti geldi.”