Avusturya'nın başkenti Viyana'da meydana gelen silahlı saldırının ardından dünya liderlerinden kınama mesajları geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmauel Macron, "Burası bizim Avrupa'mız. Düşmanlarımız kiminle uğraştıklarını bilmeli" dedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise "İslamcı terörizmle' savaşmak ortak mücadelemiz" açıklamasını yaptı.

Viyana'daki saldırının ardından dünya liderlerinden kınama mesajları

Viyana'da dün gece meydana gelen silahlı saldırıda, biri saldırgan olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti. Avusturya İçişleri Bakanı, saldırı hakkında "Apaçık bir terör saldırısı olduğuna inandığımızı teyit edebilirim. Birkaç fail olduğuna inanıyoruz" açıklamasını yaptı. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da terör saldırısını olduğunu söyledi ve önceden planlanmış bir saldırı olduğunu ekledi.

Saldırının ardından dünya liderlerinden de kınama mesajları geldi.

'DÜŞMANLARIMIZIN KİMLE UĞRAŞTIĞINI BİLMESİ GEREKİYOR'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Fransa halkı olarak Viyana’daki saldırının ardından, Avusturya halkının yaşadığı üzüntüyü ve acıyı paylaşıyoruz. Burası bizim Avrupa’mız. Düşmanlarımızın kiminle uğraştığını bilmeleri gerekiyor. Teröristlere ve terör eylemlerine teslim olmayacağız” ifadesini kullandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise saldırıdan sonra yaptığı açıklamada, Avusturya'nın yanında olduğunu söyledi. Merkel, "İslamcı terör bizim ortak düşmanımız. Bu katillere ve kışkırtıcılara karşı mücadele bizim ortak kavgamız" dedi.

İngiltere Başkanı Boris Johnson da saldırıdan derin üzüntü duyduğunu belirterek "Düşüncelerimiz Avusturya'da yaşamını yitirenler insanlarla birlikte, sizinle birlikte teröre karşı duruyoruz" açıklamasını yaptı.

'AVRUPA HEPİMİZİN ORTAK EVİ'

“Terör saldırısını şiddetle kınıyoruz” diyen İtalya Başbakanı Giuseppe Conte sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Avrupa hepimizin ortak evi. Burada nefrete ve şiddete yer yok. Avusturya halkının ve saldırı mağdurlarının ailelerinin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

İspanya başbakanı Pedro Sánchez, “Viyana’dan gelen bilgilerin ardından acı dolu bir gece geçirdik. Nefret topraklarımızı teslim alamayacak ve Avrupa teröre karşı yan yana duracak. Avusturya halkı ve kurbanların ailelerine geçmiş olsun diliyoruz” açıklamasını yaptı.

'NEFRET VE ŞİDETE KARŞI HEPİMİZ YAN YANA DURMALIYIZ'

ABD Başkanı Donald Trump da saldırının ardından bir tweet atarak şunları yazdı: "Avrupa'daki bir korkunç terör eyleminden sonra dualarımız Viyana halkıyla. Bu masum insanlara yönelik şeytani saldırılar durmalı. ABD, radikal İslamcı teröristler dahil olmak üzere teröristlerle savaşta Avusturya, Fransa ve tüm Avrupa'nın yanındadır"

ABD Başkanlık yarışında Demokrat Parti'nin adayı olan Joe Biden'da Twitter'dan bir mesaj yayımlayarak şunları yazdı: "Viyana'da bu gece yaşanan korkunç terör saldırısından sonra Jill ve ben kurbanları ve ailelerini dualarımızda tutuyoruz. Nefret ve şiddete karşı hepimiz yan yana durmalıyız."