25 Ekim vizyon haftasında, 6 yeni film sinemalara gelecek. Bu filmler içinde öne çıkan 3 film var.

Vizyonda bu hafta: Deerskin, After The Wedding, The Staggering Girl, Cinayet Süsü

ANIL BOYDAĞ

25 Ekim vizyon haftasında, 6 yeni film sinemalara gelecek. Bu filmler içinde öne çıkan 3 film var. Bahsedeceğimiz ilk film Fransız kara komedi ustası Quentin Dupieux’un yeni filmi olan Deri Ceket olacak.

Deerskin

Deri Ceket, Georges’in özel dizayn ceketine olan tutkusunun zamanla, dünyadaki diğer ceket giyen insanlara dönüşen nefretini merkeze alıyor. Filmin başrollerinde The Artist ile Oscar kazananan Jean Dujardin ve Fransız sinemasının yükselen kadın yıldızlarından Adèle Haenel var. Deri Ceket, Dupieux’un tüm filmografisi içerisinde, eleştirmenler tarafından en yüksek puan ortalamasını yakaladığı film olarak gözüküyor. Yerli eleştirmenlerden de oldukça yüksek puanlar alarak gelen film, süresi de göz önüne alınırsa kimsenin korkmadan yaklaşması gereken bir yapım olarak karşımızda.

After The Wedding

Öne çıkan diğer filmimiz ise Türkçe vizyon adıyla Geçmişin Sırları (After the Wedding). Geçmişin Sırları, özellikle oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken bir film. Michelle Williams ve Julianne Moore’u kadrosunda barındıran film, Bart Freundlich’in yedinci uzun metraj filmi. Freundlich’in filmografisi çok dikkat çeken bir filmografi değil, uzun dönem Californication dizisinin yönetmenliğini yaptıktan sonra, 2016’da Wolves filminin ardından Geçmişin Sırları ile karşımızda. Isabel ve Theresa karakterlerinin merkezinde geçen filmin, 2006’da Susanne Bier’in aynı adlı yapımından bir uyarlama. Orijinali büyük beğeni toplasa da bu yeniden yapım için eleştirmenler ikiye bölünmüş durumda. Film ise ilk bakışta ve pazarlanışı itibarıyla oyuncu kadrosuna bel bağlamış görünüyor.

The Staggering Girl

Öne çıkan son filmimiz ise, Suspiria ve Beni Adınla Çağır filmlerinin ünlü yönetmeni Luca Guadagnino’nun yeni kısa metrajı The Staggering Girl. Film aslında bu haftanın vizyon programında yer almıyordu ama Başka Sinema hafta ortasında Guadagnino severler için güzel bir haber vererek, merakla beklenen kısa metrajın bu hafta vizyona gireceğini duyurdu. Film Julianne Moore, Kyle MacLachlan, Mia Goth, Marthe Keller ve yönetmen Alice Rohrwacher’in kardeşi ünlü İtalyan oyuncu Alba Rohrwacher’in de olduğu etkileyici bir kadroya sahip. İtalyan-Amerikan yazar Francesca’nın annesinin ölüm döşeğinde olduğunu haber alması ve Roma’ya gitmesini konu alan film, bu haftanın sürprizi olarak karşımızda duruyor.

Bu üç film dışında ise Türkiye yapımı Bulmaca Kulesi: Dev Kuşun Gizemi, Muhbir ve Ali Atay-Feyyaz Yiğit ortaklığının son filmi Cinayet Süsü vizyona giren diğer filmler.