Volkswagen'in Manisa'da kuracağı fabrikada işçiler ne kadar maaş alacak

Volkswagen, Türkiye'ye kuracağı üretim tesisi için çalışmalarını resmen başlattı. Bölge halkı ise şimdiden büyük bir heyecana kapılmış durumda. Pek çok kişi, Volkswagen'den alacağı maaşın 6.250 TL ile 7.500 TL arasında olacağını düşünüyor.

Web Tekno'dan Eray Kalelioğlu'nun haberine göre, Alman otomobil devinin Manisa'da kuracağı tesisin şirketi için ayırmış olduğu sermaye, 943.5 milyon TL. Otomobil devi, 2022 yılında hizmete girmesi planlanan tesis için ilk etapta 5.000 kişiyi işe alacak.

İŞÇİLER NE KADAR KAZANACAK

Volkswagen, Avrupa'daki üretim tesislerinde çalışanlarına, 1000 ila 1.200 euro arasında maaş veriyor. Yurttaşlar, Volkswagen'in Türkiye'de de aynı maaşı vereceğini düşünüyorlar. Bu da ufak bir hesaplamayla maaşların, 6.250 TL ile 7.500 TL arasında değişeceği beklentisini oluşturuyor.

Ancak Volkswagen'in Türkiye'yi seçme sebepleri arasında ucuz işgücünün de olduğu ve şirketin daha düşük maaşlar vereceği tahmin ediliyor. Türkiye'de diğer benzer şirketlerde çalışan sanayi işçilerinin düşük ücretlerle, ağır koşullar altında çalıştığı görülüyor. Sık sık işçilerin çalışma koşullarına tepkileriyle gündeme gelen Tofaş fabrikasında ortalama maaş 3190 lira olarak biliniyor.