CHP Vorarlberg ve CHP Tirol Birlikleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ilişkin etkinlikler düzenledi. Vorarlberg’deki programın açılışında konuşan CHP Avusturya Federasyon Başkanı Çağdaş Arslan, "Cumhuriyet'in 100. yılında Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandıracak, milletin iktidar olacağı yeni bir düzeni Cumhuriyet sevdalıları ile yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Vorarlberg ve Tirol'de 'Cumhuiyet Bayramı' kutlaması: Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandıracağız

CHP Avusturya Federasyonu bünyesindeki CHP Vorarlberg ve CHP Tirol Birlikleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasına ilişkin programı 22 Ekim'de Vorarlberg’de ve 23 Ekim'de Tirol’de yurttaşların katılımıyla gerçekleştirdi.

Vorarlberg’deki programın açılışını yapan Birlik Başkanı Savaş Kaplan, 29 Ekim’in tarihsel süreci ve Cumhuriyet kazanımları üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına Amasra’da hayatını kaybeden madencileri anarak başlayan CHP Avusturya Federasyon Başkanı Çağdaş Arslan, "Avrupa ülkelerinde de maden çıkarılıyor, ancak işçiler hayatlarını kaybetmiyor. En ucuz maliyet kaleminin işçi canı olduğu bu düzeni değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'in önemi ve Mustafa Kemal Atatürk dönemi gelişmeleri üzerine konuşmasını sürdüren Arslan, "Atatürk’ün iki büyük eserine de sahip çıkıyor olmanın haklı gururunu memleketimizden binlerce kilometre uzakta yaşıyoruz. Cumhuriyet'in 100. yılında Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandıracak, milletin iktidar olacağı yeni bir düzeni Cumhuriyet sevdalıları ile yeniden inşa edeceğiz" dedi.

vorarlberg-ve-tirol-de-cumhuiyet-bayrami-kutlamasi-cumhuriyet-i-demokrasi-ile-taclandiracagiz-1080740-1.

YALIM: AKP, YURT DIŞINDA YAŞAYAN YURTTAŞLARIN EMEĞİNİ SÖMÜRÜYOR

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, böyle coşkulu bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması organize ettiği için örgüt başkanları ve yöneticilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, yurt dışında yaşayan yurttaşların sorunlarına değindi.

"AKP iktidarının, Türkiye’de halka reva gördüğü kötü düzene ek olarak yıllardır yurt dışında yaşayan yurttaşların alınterini ve emeğini de sömürdüğünü" belirten Yalım, bunun karşılığında fahiş fiyatlı uçak biletleri, gümrüklerdeki uzun bekleme süreleri, araç götürme, sağlık, askerlik ve emeklilik gibi temel konularda yurt dışında yaşayan yurttaşları yalnız bıraktığını kaydetti.

CHP iktidarında yurt dışında yaşayan milyonlarca yurttaşın rahat bir nefes alacağını belirten Yalım, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında, Millet İttifakı iktidarında bu sorunların tamamını çözüleceğini söyledi.

Program Aylin Kırgöz konseriye son buldu.

vorarlberg-ve-tirol-de-cumhuiyet-bayrami-kutlamasi-cumhuriyet-i-demokrasi-ile-taclandiracagiz-1080742-1.

CHP Tirol Birliği’nin ev sahipliğinde kutlama töreni 23 Ekim’de Innsbruck’ta gerçekleşti. CHP Tirol Birliği Başkan Vek. Ali Gündoğdu, CHP Avusturya Federasyonu Başkanı Çağdaş Arslan ile CHP Uşak Millekvekili Özkan Yalım programda açıklama yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından program, gençlik ve kadın kolları ile çocukların çalışmalarıyla devam etti. Üye katılım töreninin ardından program son buldu.

CHP Avusturya Federasyonu’ndan yapılan açıklamada Avusturya’nın dört bir tarafındaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına 29 Ekim Cumartesi günü Linz ve 30 Ekim Pazar Günü Salzburg’da Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ile devam edileceği bildirildi.