Vosvoslar sınır tanımaz!

MUSTAFA DERMANLI / SELANİK

Tüm dünyada 1960’lardan itibaren özgürlüğün ve barışın simgesi olan Vosvos minibüslerin (bus) Balkan ülkelerinde her yıl gerçekleşen buluşmalarının bu yılki adresi Yunanistan’dı. Daha önce Bulgaristan, Sırbistan, Romanya ve Türkiye’de de gerçekleşen buluşmanın bu yıl ki sloganı ise “Campers without borders (Camperler sınır tanımaz)” olarak belirlendi.

vosvoslar-sinir-tanimaz-163321-1.Yunanistan Volkswagen Fan Kulübü’nün organizasyonuyla 8-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen buluşmaya ev sahibi Yunanistan’ın haricinde Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Almanya ve Makedonya’dan 140 araç katıldı. Türkiye Bulgaristan’dan sonra en fazla araçla (39) katılım sağlayan ülke oldu. Farklı ülkelerden yüzlerce kişinin katıldığı buluşmaya, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden 100 dolayında Vosvossever bu heyecana ortak oldu.

Cumadan Pazartesi gününe dek süren buluşmada araç çekme yarışması, tavla turnuvası, çocuklar için aktiviteler, Mustafa Kemal’in doğduğu köye ziyaret, Selanik’e Vosvos konvoyu, canlı müzik, yüzlerce kişinin hep birlikte yediği akşam yemeği ve havuz keyfi gibi bir çok aktvite gerçekleştirildi. Ayrıca Bulgar Vosvosçu müzik grubu Vasko the Patch de sahne alarak katılımcıları eğlendirdi.

Balkan Bus Meeting, Balkan ülkelerinde Vosvos minibüs kullanan katılımcıları yılda bir defa bir araya getiren ve sınır tanımayan bir organizasyon olarak biliniyor. Bu buluşmalarda tanışan ve aynı amaca inanan kişiler yıllardır arkadaşlar ve sınırların olmadığı bir dünyada çok daha mutlu olunacağına inanıyorlar.

Selanik’in 26 km kuzeyindeki Langadas’ta gerçekleşen buluşmanın son akşamında 2017 yılında gerçekleşecek 7. Balkan Bus Meeting’in Bulgaristan olacağı açıklandı. Tam tarih ve yer ise önümüzdeki aylarda Bulgaristan’daki Vosvosçular tarafından duyurulacak.

vosvoslar-sinir-tanimaz-163320-1.vosvoslar-sinir-tanimaz-163322-1.vosvoslar-sinir-tanimaz-163323-1.