Weghorst farkı

Başkentte kritik maç… Bir tarafta sonuncu sıradaki ev sahibi Ankaragücü, diğer tarafta haftaya lider başlayan Beşiktaş… İki takımın ligdeki durumu düşünülünce, akıllara malum klişe düşüyor: Koyun can derdinde, kasap et!

Ankara’nın sarı-lacivertlileri teknik direktörlük koltuğuna oturttukları Ömer Erdoğan’la çıkışa geçmek istiyor. Sahada basmadık yer bırakmayan deneyimli orta saha oyuncusu Tolga Ciğerci transferinin orta vadede takıma fayda getirebilir gibi gözüküyor. Kariyerine Manchester United’da etkileyici bir giriş yaparak başladıktan sonra beklenen patlamayı yapamayan İtalyan Macheda, futbol meftunlarına nostalji yaptırıyor.

Sezonun şimdilik flaş ekibi olan Beşiktaş’ta teknik direktör Ismael bu maç eldivenleri genç teslim etmiş durumda. Ersin’i kulübede tutan hocanın maçın neticesine göre ağır bir şekilde eleştirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Onun dışında Kartal’ın 11’inde sürpriz yok. Ghezzal’ın yokluğunda yeni transferlerden Dele Alli yine forma şansı bulmuş. Gözler son haftaların gol makineleri Weghorst-Muleka-N’Koudou üçlüsünde olacak. Bakalım siyah-beyazlılar ilk yarıda rakibe sahayı dar etme geleneğini başkentte de sürdürecek mi?

Dengeli başlayan maçın 12. dakikasında Weghorst ağları bulsa da karar ofsayttı. İlk bölümde sezonun flaş ekibine çok fazla pozisyon vermeyen ev sahibi, 26’da öndeydi. Tolga’nın ortasına kafayı Beridze vurmuştu. Deplasman ekibi beraberlik için çok beklememişti. 30’da Weghorst Ankaragücü’nün dengesini bozmuş, kaleciden seken topu Muleka tamamlamıştı.

35’te Kartal öndeydi. Kullanılan serbest atışta Weghorst indiriyor, Dele Alli Türkiye’deki ilk golüne imza atıyordu. Formül basitti, ceza sahasında Hollandalı santrforla topu buluşturmak siyah-beyazlılar için kilitti…

47’de Tolga’nın akıl dolu pasıyla savunmanın gerisine sarkan Beridze, kendisinin ve takımının ikinci golünü atıyordu. Pozisyonda Rosier, Gürcü oyuncuyu unutmuştu. 66’da Dele Alli’nin yerine Josef oyundaydı. Sakatlıktan dönen Brezilyalı ön libero sonunda formasına kavuşmuştu.

VAR yardımıyla Beşiktaş penaltı kazanıyor, atışı kullanan N’Koudou, 74’te takımını bir kez daha öne geçiriyordu. Kalan dakikalarda ev sahibi rakip kaleye yükleniyordu. Uzatmalarda Marlon ikinci sarıdan atılıyor, Mete Kalkavan’ın son düdüğü üç puan Beşiktaş’ın oldu diyordu. Maç bittikten sonra sahaya nasıl girebildiği anlaşılamayan taraftar yüzünden bir anlık ortalık karışsa da olaylar Allah’tan çok büyümüyordu.

Ankaragücü’nde Ömer Erdoğan’ın belli ki zamana ihtiyacı var. Orta vadede desem de Beşiktaş karşısında iki asist yapan Tolga, belli ki başkent temsilcisi için oldukça önemli bir transfer. Kartal’a gelince… Gerek atmosfer, gerek kötü saha koşulları düşünülünce, bu zorlu deplasmandan alınan galibiyet çok kıymetli. Weghorst’un performansı şüphesiz camiaya güven, rakiplere korku veriyor.