West Bromwich Albion, bir dönem Beşiktaş’ın da teknik direktörlüğünü yapan Slaven Bilic'le yollarını ayırdı.

West Brom, Bilic’le yollarını ayırdı

SPOR SERVİSİ

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion, teknik direktörü Slaven Bilic ile yollarını ayırdığını duyurdu.

West Brom, dün gece oynanan maçta ligin güçlü ekiplerinden Manchester City ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak büyük bir sürprize imza atmasına rağmen, sezonun başından bu yana oldukça kötü bir performans sergiliyordu.

Mütevazı kadrosuyla ligde 7 puanla 19’uncu sırada bulunan kulüpte, bir süredir sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Bilic’in görevine son verileceği konuşuluyordu.

Slaven Bilic, söylentilere karşılık, kulüpteki geleceği konusunda sakin davrandığını ve perde arkasında yaşananları pek önemsemediğini ifade etmiş ve “Yalnızca elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve başka bir şey düşünmüyorum” demişti.

Ancak West Brom, dünkü City maçının ardından Bilic’le yollarını ayırmaya karar verdi. 52 yaşındaki Bilic, böylece bu sezon Premier Lig’de görevine son verilen ilk menajer oldu.

Bilic, 2013-2015 yılları arasında bir dönem Beşiktaş’ı da çalıştırmış ve kişiliğiyle taraftarın sevgisini kazanmıştı.

Öte yandan Sam Allardyce, Nigel Pearson, Mark Hughes ve Eddie Howe'un, West Brom’un potansiyel yeni menajerleri arasında isimleri geçiyor.