İngiltere 2. Ligi olan Championship’te adım adım şampiyonluğa yürüyen Türk futbolunun da yakından tanıdığı West Bromwich Menajeri Bilic, Milwall maçı sonrası sorularımızı yanıtladı. Hırvat teknik adam, “Daha iyisini yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı

West Bromwıch Albion ile şampiyonluğa yürürken Slaven Bilic: Daha iyi olacağız

Ziya ADNAN

Slaven Bilic... Türk futbolunun da oldukça yakından tanıdığı bir isim. 51 yaşındaki Hırvat teknik adam, şu sıralar Premier Lig’in bir alt seviyesi olan Championship’te West Bromwich Albion’ı çalıştırıyor. Yetiştiği kulüp olan Hajduk Split’te teknik direktörlük kariyerine başlayan Bilic, 2004-2006 yılları arasında Hırvatistan U21 Ulusal Takımı’nda görev yaptı. 2006’da Hırvatistan Ulusal Takımı’nı çalıştırmaya başlayan Bilic, altı yıl boyunca bu görevde kaldı ve 2018 Dünya Kupası’nda final oynayan takımın temellerini attı.

İYİ BİR PLANLAYICI

Ulusal Takım macerasının ardından bir sezon Lokomotiv Moskova’yı çalıştıran Bilic, 2013 yılının başında Beşiktaş’ın başına geçti. Yeniden yapılanan ve ‘Feda’ sezonunu geride bırakan siyah-beyazlılara iki sezon boyunca iyi bir futbol bir oynatan Hırvat antrenör, Şenol Güneş ile üste üste iki sezon şampiyon olacak takımın da tıpkı Hırvatistan Ulusal Takımı’nda olduğu gibi mimarlarındandı. Kariyeri boyunca iyi bir planlayıcı olan Bilic’in kazanma konusunda şansının yaver gittiği pek söylenemez. West Ham’da görev aldığı iki yıl boyunca da bu gerçek peşini bırakmadı. Doğu Londra temsilcisindeki görevinin ardından kısa süren Al-Ittihad macerasına atılan Bilic, West Bromwich Albion’da istediği, arzuladığı şampiyonluğa yakın. 31 maç sonunda 59 puan toplayan Bilic’in ekibi Championship’te lider. 2-0 kazandıkları Milwall maçı sonrası bir hayli mutlu olan Slaven Bilic’le kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

‘KONUŞMAK İÇİN ERKEN’

Şampiyonluk şanslarını sorduğumuzda tecrübeli teknik adam, “Konuşmak için henüz çok erken, odaklanmayız. Ama bu performansı devam ettirdiğimiz sürece başaracağımıza eminim. Bugün 90 dakika boyunca oynadığımız oyunu sezonun geri kalan bölümüne yansıtırsak başaracağımızdan eminim. Standartlarımızı bu çizgide tutmalıyız. Milwall gibi sert bir takıma karşı bu futbolu sergiliyorsak, daha iyisini de yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

west-bromwich-albion-ile-sampiyonluga-yururken-slaven-bilic-daha-iyi-olacagiz-687096-1.

‘REKABET GÜÇ KATACAK’

Türk futbolunun durumuyla ilgili sorularımızı da yanıtlayan Bilic şunları söyledi: “Fikstür yoğunluğundan pek takip etme fırsatı bulamıyorum. Ancak son yılların en çekişmeli sezonu yaşanıyor. Birçok takımın şampiyonluk şansı var. Türk futbolunun gelişmesi için bu çok önemli umarım bu rekabet hep devam eder.”