WhatsApp'ın son iOS beta sürümünde dikkat çeken bir özellik ortaya çıktı. Yeni özelliğe göre; mesaj gruplarına "son kullanma tarihi" eklenebilecek

WhatsApp gruplarına 'Son Kullanma Tarihi' geliyor
Fotoğraf: AA

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni bir özellik gün yüzüne çıktı. "23.5.0.71" kodlu iOS beta sürümde ortaya çıkan özellik, WhatsApp'taki gruplara "son kullanma tarihi" ekleneceğini gözler önüne seriyor.

Webtekno'nun haberine göre; WhatsApp'taki sohbet grupları için çıkacak yeni özellik sayesinde, bir grubun son kullanma tarihi geldiğinde kullanıcıya bildirim gönderilecek. Bu bildirimde söz konusu grubun son kullanma tarihinin geldiği bildirilecek. Kullanıcı, grubun detay sayfasından gruptan çıkacak veya mesajları temizleyebilecek. Böylelikle artık kullanılmayan bir grubun depolama alanını işgal etmesinin önüne geçilmiş olacak.

Son kullanma tarihi özelliği, kullanıcıya özel bir seçenek olacak. Yani gruptaki diğer kullanıcılar, sizin aldığınız karardan etkilenmeyecek.

WhatsApp'taki grupların son kullanma tarihlerini de kullanıcılar belirleyecek. Bu bağlamda; kullanıcılar bir gün, bir hafta veya dilediği bir tarihi son kullanma tarihi olarak belirleyebilecek. Ayrıca bir grup için önceden belirlenmiş son kullanma tarihi, başka bir tarihte kaldırılabilecek.