Mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ta erişim sorunu yaşandığı bildirildi. Kullanıcılar, uygulama üzerinden mesaj iletmede sorun yaşadığını aktarırken Meta'dan sorunun çözülmesi içi çalışmaların devam ettiği yönünde açıklama geldi. Erişim sorunu, TSİ 11.50 itibarıyla sona erdi.

WhatsApp'ta dünya genelinde yaşanan erişim sorunu çözüldü
Fotoğraf: AA

Çevrimiçi mesajlaşma ve haberleşme platformu Whatsapp'ta dünya genelinde yaşanan erişim sorunu TSİ 11.50 itibarıyla sona erdi.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla, grup mesajlarının iletilmediğini ifade eden kullanıcılar, kişiler arası yazışmalarda ise mesajların 'tek tik' şeklinde kaldığını belirtmiş, sorununun Whatsapp Web gibi diğer platformlarda da yaşandığı görülmüştü.

Whatsapp ve uygulamayı bünyesinde bulunduran Meta şirketinin sözcüsü CNBC'ye verdiği demeçte "Şu anda mesaj göndermekte sorun yaşadığının farkındayız. WhatsApp'ı mümkün olduğunca çabuk herkes için geri yüklemeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Sorunun neden kaynaklandığına ilişkin bir açıklama ise yapılmadı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Erişim sorununa ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı DR. Ömer Fatih Sayan bilgilendirmede bulundu. Sayan, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" dedi.

Sayan, şöyle devam etti: Küresel ölçekte kendi alanlarında adeta fiili tekel oluşturan dijital hizmet sağlayıcılar ve OTT’lerin hizmet sürekliliği açısından hesap sorulamaz olması söz konusu olamaz. Fiilen gündelik hayatın bir parçası haline gelen dijital hizmet sağlayıcıların topluma ve egemen devletlere karşı sorumlulukları olduğu yadsınamaz.