WhatsApp, Topluluklar özelliği ile birlikte kullanıcılara yönettikleri gruplarını tek bir Topluluk altında toplayabilme ve mesaj gönderebilme imkanı tanımaya hazırlanıyor.

WhatsApp yeni özelliği duyurdu: Topluluklar

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, benzer grupları bir araya getirmeye yönelik bir özellik olan Toplulukları özelliğini kamuoyuyla paylaştı.

WhatsApp tarafından paylaşılan son bilgilere göre, birçok grup sohbeti 'Topluluk' sekmesinde birleşecek.

Yeni özellik ile kullanıcılar, benzer temalara sahip grupları ekleyerek kendilerine bir topluluk oluşturabilecek. Topluluk da daha sonra grupları yönetebilecek ve tüm gruplara aynı anda mesaj gönderebilecek. Bu şekilde o grupla ilgili bireysel konuşmalar devam ederken, aynı anda tüm grupları etkileyen duyurular da paylaşılabilecek. Öte yandan Topluluklar özelliği, uçtan uca şifrelemeyi de destekleyecek.

Yeni özellikle ilgili olarak WhatsApp, diğer uygulamalardan farklı olarak yeni toplulukları arama ya da keşfetme özelliklerinin mevcut olmayacağını ifade etti. Şirket ayrıca, Topluluk grupları içinde yanlış bilgilerin yayılmasını azaltmak amacıyla bir seferde yalnızca bir gruba iletmeyi mümkün kılacak.

Yöneticiler de bir gruptaki mesajları silebilecek ve daha sonra belirli ve daha sonra herkesin cihazından kaldırabilecek.

WhatsApp ayrıca bireysel Topluluk üyelerini veya yöneticilerini yasaklayacak ve bir Topluluk içinde yasa dışı, şiddet içeren veya nefret uyandıran faaliyetlerden haberdar olursa Topluluğu dağıtacak.

Dosya paylaşımını 2 GB'a kadar destekleyecek şekilde yükselten WhatsApp, son yeniliklerden biri olarak tek dokunuşta sesli arama yapma imkanını da 32 üyeye kadar destekliyor.