WhatsApp'ın resmi internet sitesinde yapılan duyuruda yeni özellikler tanıtıldı. Sohbet mesajlarının kilitlenebileceğini duyuran WhatsApp, anketler için de üç yeni özellik açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi
WhatsApp yeni özelliklerini duyurdu
Fotoğraf: Depophotos

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a çok sayıda yeni özellik eklendi.

Buna göre artık mesajları kilitleyerek başkalarının sohbete erişmesi engellenebilecek. Bu özellik sayesinde kullanıcılar istedikleri mesajları kilitleyebilecek ve yalnızca Face ID veya Touch ID ile açabilecek. Gizlenen mesajlar, tıpkı arşivlenen mesajlar gibi ayrı bir sekmede görüntülenecek.

Eğer sohbet kilidi birkaç kez yanlış girilirse, sohbet en sonunda "tüm eski mesajların silinmesi" ile açılabilir hale gelecek. 

ÇOK DAHA DETAYLI ANKETLER YAPILABİLECEK

Tanıtılan bir diğer özelliğe göre, anketler artık üç yeni seçeneğe sahip. Bunlardan ilki, anket sorularına tek bir yanıt vermenin zorunlu tutulabilmesi olacak. Oluşturulan ankette bu seçenek aktif hale getirilirse, katılımcıların birden çok yanıta oy kullanması mümkün olmayacak.

Ayrıca sohbetlerdeki arama bölümü, artık anketler için de filtre içerecek.

Anketler için bildirimler aktif hale getirilecek. Böylelikle anketi oluşturan kullanıcı ankete kaç kişiyi dahil ederse sonuçları anlık takip edebilecek.

WhatsApp'ta gelen bir mesaj, açıklama yaparak iletebilecek. Ayrıca bu özellik görseller ve belgeler için de kullanılabilecek.