Türkiye Wushu Federasyonu'ndaki skandalları belgeleriyle birlikte yazan ve bu çalışmasıyla ödül alan editörümüz Eren Tutel, yarın hakim karşısına çıkacak. İddianamede, hapis cezasının yanı sıra Tutel’in Türk Ceza Kanunu’na göre belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına karar verilmesi de talep ediliyor.

Wushu’daki skandalları yazan ve ödül alan editörümüz, hâkim karşısına çıkacak

HABER MERKEZİ

Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz ve kızı Elif Akyüz’ün şikâyetiyle BirGün’ün spor editörü Eren Tutel’e açılan davanın ilk duruşması yarın İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Skandallarıyla gündemden düşmeyen TWF’nin birçok usulsüzlüğünü belgeleriyle ortaya çıkaran ve bu çalışması sayesinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden ödül alan Tutel, ‘kamu görevlisine hakaret’ iddiasıyla yarın hâkim karşısına çıkacak.

19 Nisan’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen ve İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Tutel’in 3 aydan 2 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Abdurrahman Akyüz ile kızı Elif Akyüz’ün şikâyeti sonucu açılan davanın iddianamesinde, gazetemizde ‘Wushu'da Yeni Perde: Şampiyonlukları da Sahteymiş’ ve ‘Akyüz Oğluna Sporcunun Odasını Bastırmış Yasa Tanımayan Federasyon’ başlıklı iki haber suçlamaya gerekçe olarak gösteriliyor. Ankara'da 2011'de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda birinci olan Elif Akyüz’ün şampiyonluğundaki şaibelerden bahseden habere yer verilen iddianamede, Tutel’in hakaret suçu işlediği belirtiliyor. Tutel’in ifadesine de yer verilen iddianamede, “Şüphelinin vekili aracılığı ile Cumhuriyet Başsavcılığımıza sunmuş olduğu yazılı savunma dilekçesinde üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini, şikâyete konu haberlerin gerçek, güncel, kamu yararı içeren haberler olduğunu beyan ettiği…” deniyor.

Akyüz’ün milli sporcu olduğu için kamu görevlisi sayılması gerektiği değerlendirmesi yapılan iddianamede, hapis cezasının yanı sıra Tutel’in Türk Ceza Kanunu’na göre belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına karar verilmesi de talep ediliyor.

Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesine göre belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmanın kapsamında sürücü belgesinin geri alınması, bir meslek veya sanatın belli bir süre yerine getirilmesinin yasaklanması gibi uygulamalar söz konusu.

Öte yandan Basın İlan Kurumu (BİK), wushu haberleri nedeniyle gazetemiz BirGün’e çok defa ilan kesme cezası uygulamıştı.