CHP'li Murat Bakan, Alevi olduğu için Wushu Milli Takımına alınmadığını söyleyen Sadık Pehlivan'ın açıklamalarını Meclis gündemine taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğu'na verdiği önergede CHP'li Bakan, "Bakanlığınız tarafından Akyüz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş mudur?" diye sordu

Wushu Federasyonu'ndaki Alevi ayrımcılığı Bakan Kasapoğlu'na soruldu

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, dün basına yansıyan Dünya Şampiyonu Sporcu Sadık Pehlivan’ın iddialarını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na sordu. Yazılı bir soru önergesiyle Pehlivan’ın iddialarının aslını soran Bakan, Wushu Kung Fu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz için adli, idari ve cezai bir soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

CHP’Yİ ELEŞTİREN YAZI

Soru önergesinde daha önce “Wushu Federasyonu resmi web sayfasında CHP aleyhine yazılar yazan ve AKP’ye oy verme çağrısı yapan Akyüz’e bir soruşturma açılmış mıdır” diye soran Murat Bakan, Pehlivan’ın iddialarını da gündeme getirdi. Bakan, Dünya Şampiyonu bir sporcunun sporu bırakmak üzere olmasının bakanlığı harekete geçirip geçirmediğini de sordu.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU MU?"

Milletvekili Murat Bakan, Sadık Pehlivan’ın Alevi olduğu ve namaz kılmadığı için milli takıma alınmadığını iddia etmesi üzerine bakanlığa yönettiği soru şu şekilde oldu:

"Bakanlığınız tarafından Akyüz hakkında “halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş mudur?

NE OLMUŞTU?

Çok sayıda madalyası bulunan Wushu sporcusu Sadık Pehlivan, Alevi olduğu için Wushu Milli Takımına alınmadığını söylemişti. Pehlivan, Wushu Federasyonu'nun başındaki Abdurrahman Akyüz tarafından namaz kılmadığı için çeşitli hakaretlere maruz bırakıldığını da sözlerine eklemişti.