Türkiye Wushu Federasyonu’ndaki skandalları haberleştiren ve TGC’nin ‘yılın spor haberi’ ödülünü alan BirGün’ün spor editörü Eren Tutel hakkında açılan davada bir sonraki duruşma 15 Haziran’a bırakıldı.

Wushu Federasyonu’ndaki skandalları haberleştiren Tutel’e açılan dava ertelendi
Eren Tutel

HABER MERKEZİ

BirGün spor editörü Eren Tutel’in Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) ile ilgili yaptığı haberler nedeniyle yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Savcının ceza istediği davada, bir sonraki duruşma Haziran ayına ertelendi.

Davaya Eren Tutel ile birlikte BirGün avukatı Tolgay Güvercin hazır bulunurken Türkiye Gazeteciler Sendikası adına avukat Ülkü Şahin ve Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) de duruşmayı takip etti.

Davacılarla husumeti olmadığını vurgulayan Tutel, mahkemede yaptığı savunmada, “İddianamede belirtilen federasyona kamu kaynakları aktarılmaktadır. Ben de kamu kaynaklarının aktarıldığı bu kurumla ilgili haber yaptım” dedi. Tutel, “Yaptığımın suç olduğunu düşünmüyorum. Gazetecilik faaliyetidir. Beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

İddia makamının esas hakkındaki mütalaasında iddianameyi kopyaladığına dikkat çeken avukat Tolgay Güvercin, “Katılan Elif Akyüz’e yönelik hakaret olarak kabul edilen katılanın şampiyonluğunun sahte olduğuna ilişkin çarpıcı başlıktır. Diğer ifadelerde ise Elif Akyüz’e ilişkin bir yönelim yoktur. Katılan Abdurrahman Akyüz’e yönelik anlatımların da hakaret suçunu oluşturabilmesi için bunların yalan olduğunun anlaşılması gerekir. Dosyaya sunmuş olduğumuz belgelerde Avrupa Wushu Federasyonu’nun, Türkiye Federasyonu’nu üyelikten çıkardığı belgelerle sabittir. Haberde isimleri geçen Sadık Pehlivan ve Seçkin Çelik’in tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum” dedi.

Duruşmada ara kararını veren mahkeme, Tutel’in avukatının kovuşturmanın genişletilmesi talebini reddetti ve bir sonraki duruşmanın 15 Haziran’da yapılmasına karar verdi.

CEZA İSTENEN HABERLERDEN ÖDÜL ALMIŞTI!

Eren Tutel, TWF’nin birçok usulsüzlüğünü haberleriyle ortaya çıkarmış ve bu haberlerle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından verilen Gazetecilik Başarı Ödülleri Yılın Spor Haberi Ödülü’ne layık görülmüştü.