TWF Başkanvekili Akyüz’ün ayrımcılığa maruz bıraktığı Sadık Pehlivan’a federasyon tarafından verilen ceza bakanlık tarafından kaldırıldı. Pehlivan, “Aile saltanatı haline gelen federasyona karşı mücadelemiz sürecek” dedi.

Wushu Federasyonu’nun verdiği hukuksuz ceza kaldırıldı: Geç gelen adalet

Ahmet Can SARIKAYA

Türkiye Wushu Federasyonu’nun (TWF) sporcu Sadık Pehlivan hakkında verdiği ceza Gençlik ve Spor Bakalığı’nın aldığı kararla bozuldu.

Pehlivan daha önce alevi olduğu için ayrımcılığa uğradığını ve uluslararası turnuvalara götürülmediğini açıklamış federasyon ise bu açıklamaları nedeniyle sporcuyu disiplin kuruluna sevk etmiş ve turnuvalara katılmasını yasaklamıştı. Bakanlığın sporcunun şikâyeti üzerine aldığı kararın gerekçesinde TWF Disiplin Kurulu’nun uyguladığı cezanın hukuka uyarlık göstermediği belirtildi.

'BU DAHA BAŞLANGIÇ'

6 Türkiye, 1 Avrupa şampiyonluğu bulunan Sadık Pehlivan 2014 yılında ulusal takıma girmeye hak kazandı. Pehlivan, 2015, 2018 ve 2019’da Türkiye Şampiyonu olmasına rağmen dünya şampiyonasına götürülmedi. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Sadık Pehlivan, “Wushu federasyonunda şahsıma yapılan ayrımcılığı dile getirdiğim ve röportaj yaptığım için federasyon tarafından verilen cezaya avukatlarımla itiraz ettik. Nihayetinde Tahkim Kurulu beni haklı buldu. Bu kazanılan dava bir son değil bir başlangıç. Hiç kimseden korkmadığımız, çekinmediğimiz gibi bu aile saltanatı haline gelen federasyona karşı elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Yapılan bütün haksızlıklara, usulsüzlüklere karşı dimdik durup yargının önünde hepsinin hesabını soracağız. Gereken cezaları alacaklarından da eminiz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sadık Pehlivan, TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kendisine Alevi kimliği nedeniyle ulusal takım kampında mobing uyguladığını açıklamıştı. Ulusal takım kamplarında sporculara namaz kılma zorunluluğu getiren TWF’den birçok sporcu şikâyetçi olmuştu. Ayrıca aynı zamanda wushu sporcusu olan Abdurrahman Akyüz’ün oğlu Necmettin Erbakan Akyüz, Pehlivan’ın ayrımcılığa uğradığını açıklamasının ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, ‘Yüzde kaç Alevisin?’ adında test yapıp, “Ben milli takıma nasıl gireceğim?” ifadelerini kullanması büyük tepki çekmişti. Akyüz’ün bu paylaşımına karşı federasyon tarafından hiçbir cezai işlem uygulanmamıştı.