Türkiye Wushu Federasyonu’nda yapılan usulsüzlüklerin ortaya çıkmasının ardından bir imza kampanyası başlatan Wushu sporcuları, “Sesimizi duyun” çağrısında bulundu.

Wushu sporcuları imza kampanyası başlattı: Sesimizi duyun!

Spor Servisi

Wushu sporcuları Türkiye Wushu Federasyonu’na (TWF) karşı imza kampanyası başlattı. change.org üzerinden “Wushu Federasyonu’nda yaşananların duyurulmasına Yardımcı Olun” adıyla başlatılan kampanyanın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Wushu Federasyonu’nda yapılan şike, adam kayırma, milli sporcuları uluslararası şampiyonalara götürmek için ücret talebinde bulunma, kişileri din,dil, ırk ayrımı yaparak nitelendirme ve dışlama, haksız kazanç sağlanmasına yardım etmek gibi birçok usulsüzlük yapılmakta.

‘HAKKIMIZI ARADIĞIMIZ İÇİN YAPTIRIM UYGULANDI’

Bu federasyonun başında bulunan Abdurrahman Akyüz ve aile fertlerinin hukuk önünde yargılanmasını ve konunun üzerinin kapatılmamasını istiyoruz. Bu şahıslar sadece hakkımızı aradığımız için biz sporculara birçok yaptırımda bulundular ve devam ettirmekteler.

Bizler sadece hakkımızı savunan haksızlığa boyun eğmekten kaçınan ve hiç bir siyasi amaç gütmeden haklarını arayan iki elin parmaklarını geçmeyecek kadar az sayıda olan sporcular olarak tek bir amacımız var, kanun önünde adil bir yargılama.”

Kumpanyaya buradan ulaşabilirsiniz.