Yabancı dilini geliştirmek isteyenlere 4 uygulama

Mecbur kalmadıkça evden dışarı adım atılmayan şu günler, kendinizi geliştirmeniz için oldukça iyi bir fırsat. Her gün aynı aktivitileri tekrarlamaktan sıkıldıysanız yabancı dilinizi geliştirebilir ya da yeni bir dil öğrenebilirsiniz. İş başvurularında aranan yabancı dil şartı birçok gencin kafasına takılan sorun olmaya başladı.

Sosyal izolasyon günlerini bu sorunu çözmek için değerlendirebilirsiniz. Yabancı dil öğrenmek, güzel bir eğitim ve düzenli bir çalışmayla her şey gibi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor. Telefondan ya da bilgisayardan ulaşabileceğiniz ücretsiz uygulamaları ve siteleri değerlendirdik:

Udemy: Her alandan çevrimiçi kurslar yer alıyor. Herhangi bir yabancı dil öğrenmek istiyorsanız Udemy’de birçok seçeneğin bulunduğunu, bu seçeneklerin bazıları da ücretsiz.

Voscreen.com: Bu sitede da oyun oynar gibi İngilizce öğrenebilirsiniz. Kısa videolar dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olur.

Duolingo: En popüler uygulamalardan biri olan Duolingo’nun 300 milyondan fazla kullanıcısı var. 300 milyondan fazla kullanıcısı olan uygulamayla 23 dili ücretsiz öğrenebilirsiniz.

Memrise: Türkçe olarak edebiyattan mimariye birçok eğitimin verildiği sitede başta İngilizce olmak üzere Rusça, Fransızca ve İtalyanca gibi birçok dili ücretli ve ücretsiz versiyonlarıyla yer alıyor.