Türkiye’de en çok kapanan şirketler elektrik şirketleri olurken yabancı sermaye krizle boğuşan şirketlerden hisse satın alıyor. Yurt dışındaki yerleşiklerin mart sonu itibarıyla Türkiye’ye yaptığı yatırımlarda en büyük payı elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektörü aldı. Söz konusu alanda yurt dışı yerleşiklerin doğrudan yatırımları 420 milyon dolara ulaşırken, bu da toplam yatırımların yüzde 56,8’ine tekabül etti. […]

Yabancıların ilgisi  elektrik sektöründe

Türkiye’de en çok kapanan şirketler elektrik şirketleri olurken yabancı sermaye krizle boğuşan şirketlerden hisse satın alıyor.

Yurt dışındaki yerleşiklerin mart sonu itibarıyla Türkiye’ye yaptığı yatırımlarda en büyük payı elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektörü aldı. Söz konusu alanda yurt dışı yerleşiklerin doğrudan yatırımları 420 milyon dolara ulaşırken, bu da toplam yatırımların yüzde 56,8’ine tekabül etti. Türkiye’ye mart sonu itibarıyla gerçekleştirilen doğrudan yatırımların 466 milyon doları Asyalı yerleşiklerden gelirken, bu dönemde en fazla yatırım yapan ülke 427 milyon dolarla Azerbaycan oldu.

Bu dönemde, Türkiye’ye doğrudan yatırımların 466 milyon doları Asyalı, 342 milyon doları Avrupalı, 10 milyon doları Amerikalı ve 2 milyon doları Afrikalı yatırımcılardan geldi. Böylece Türkiye’ye mart ayında gerçekleştirilen doğrudan yatırımların yüzde 56,8’ine Asyalı yatırımcılar imza attı.