Yabancıya konut satışında mart ayı rekoru kırıldı

Ekonomi Servisi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yılın ilk 3 ayı toplamına göre Batı Akdeniz’de konut satışında sert düşüş yaşandığını belirten Başkan Çetin, yabancıya konut satışında ise Antalya’da Mart ayı rekoru kırıldığını kaydetti.

Başkan Çetin açıklamasında şunları kaydetti:

“Pandemi süreci ile birlikte yaşanan ekonomik dalgalanma, geleceğe ilişkin belirsizlik, halkın alım gücündeki düşüş ve faiz oranlarındaki yüksek seyir konut satışı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Üretici ise yükselen girdi maliyetlerini konut fiyatlarına yansıtamamış durumda. Önümüzdeki süreçte sektör üzerindeki maliyet baskısını azaltacak adımların atılması büyük önem taşıyor.Yabancıya konut satışı verilerinde ise Antalya öne çıkmaya devam ediyor. Türkiye genelinde yabancıya satılan her 5 konuttan birisi Antalya’da satılıyor. Yabancıya konut satışında İstanbul’un ardından ikinci sıradaki kentimizin cazibesi, pandemi sürecinde de konut yatırımı yapmak, Antalya’da yaşamak isteyen yabancıları çekti. Türkiye genelinde Mart ayında yabancıya konut satışı geçen yıla göre yüzde 40 artış göstererek 4248 oldu. Bunun 889 adedi Antalya’da satıldı ve böylece geçen yıla göre yüzde 52,2 lik artış yaşandı.”