İktidarın kontrolündeki gazetelerden Yeni Şafak ve Yeni Akit, Antalya’da yağan yağmuru edilen yağmur duasına bağlayarak, bilimsel verilere işaret eden Metin Uca ile dalga geçmeye çalıştı.

Yağmur duasıyla yağmur yağdığını sanan yandaş gazeteler, Metin Uca’yı diline doladı

İktidarın kontrolündeki gazetelerden Yeni Şafak ve Yeni Akit, Antalya’da yağan yağmuru edilen yağmur duasına bağlayarak, bilimsel verilere işaret eden Metin Uca ile dalga geçmeye çalıştı.

İktidara yakın gazetelerden Yeni Şafak ve Yeni Akit, yağmur duası üzerinden gazeteci ve televizyoncu Metin Uca’yı diline doladı.

Metin Uca, sosyal medya hesabından yağmur duasına çıkanları ‘zevzekler, din tüccarları’ ifadeleriyle eleştirerek, bilimsel verilere kulak verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Antalya’da yağan yağmurun, yağmur duası nedeniyle gerçekleştiğini düşünen Yeni Şafak, Metin Uca’nın da ‘hüsrana uğradığını’ öne sürdü.

Sosyal medyada alay konusu olan gazete, konuyla ilgili yaptığı haberinde şu ifadeleri kullandı:

“DUA EYLEMİNİ KÜÇÜMSEDİ”

“Ünlü televizyoncu Metin Uca, sosyal medya hesabından yağmur duasına çıkanları 'Zevzekler, din tüccarları' ifadeleriyle aşağılayarak Antalya'ya yağmur yağmayacağını ifade etmişti. Dün Antalya'da başlayan yağmur, büyük bir sevinçle karşılanırken Metin Uca'yı büyük bir hüsrana uğrattı.

Türkiye son 11 gündür orman yangınlarıyla mücadele ederken, birçok vatandaş yağmur duası etmişti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Antalya'da yağmur duasına çıkmasıyla Metin Uca, 'dua' eylemini küçümseyerek 'bilimsel verilere göre' Antalya'ya yağmur gelmeyeceğini iddia etmişti.

Manavgat bölgesindeki yangın mağduru vatandaşlar, sağanak yağmurun altında birbirlerine sarılarak yağmuru büyük bir sevinçle karşıladı. Bazı vatandaşlar ellerini açıp, "Allah'ım şükürler olsun" diyerek dua etti.”

“DUANIN GÜCÜNE İNANMADI”

Gerici Yeni Akit’in haberinde ise şu satırlara yer verildi:

“Türkiye’nin yangınlarla mücadele ettiği zorlu dönemde kimi sanatçı bozuntuları hükümetin yangınla mücadelede yetersiz kaldığını söyleyerek provokatörlük yaparken; bazı solak medya ile ‘medya soytarısı’ Metin Uca da ‘yağmur duası’nda bulunan Müslümanları hedef alarak dalga geçti.

‘Dua’nın gücüne inanmayın’ diyerek Rahmet’in sahibine el açanları küçümseyen Metin Uca’nın paylaşımından iki gün sonra Antalya’da sağanak yağış hakim oldu.”