Yağmur’u öldüren polisler serbest

Filiz Gazi

Bakırköy'de önceki gün polis kurşunuyla öldürülen Yağmur Alparslan’ı vuran polisler serbest bırakıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında iki polis önce açığa alınmış, savcılığın talebi üzerine gözaltına alınmıştı.

Vücuduna isabet eden 4 kurşunla yaşamını yitiren Yağmur Alparslan ise önceki gün toprağa verildi. Dur ihtarına uymayıp kaçan sürücü Serhat Kaya ile polis arasında yaşanan kovalamacada, polisin açtığı ateş sonucu aynı araçtaki 15 yaşındaki Yağmur Alparslan’ı öldüren iki polis ve aracı kullanan 22 yaşındaki Serhat Kaya ise serbest bırakıldı.

Yağmur’un abisi Can Alparslan, polislerin ve aracı kullanan kişinin bırakılmasına tepki göstererek şunları söyledi:

“Aracın üzerine üçten fazla kurşun sıkılmış. Kardeşim hastanede 16.58’de vefat ediyor. Bizim haberimiz ise akşam 8 civarında oluyor. Olay yeri incelemesinde polis, her yerde polis… Soruşturmanın düzgün yürütüleceğinden kuşkuluyuz. Bu çocuk polis kurşunuyla öldü. Neyin ne olduğunu anlamadık. Polisler serbest bırakıldı. Aracı süren kişinin arabasında çakar var, uyuşturucu var…"

Adaletin topal kaldığın aktaran Can Alparslan şöyle devam etti: "Topal adaletimiz sağ olsun. Aracı süren çocuk elini kolunu sallayarak dışarı çıkmış. Medyada kardeşimin kayıp olduğu, eve gelmediği yazıldı. Böyle bir şey yok! Kafalarına göre senaryo yazıldı. Nerdeyse suçlu ilan edildi. 15 yaşında, 8’inci sınıfa giden bir çocuktan bahsediyoruz. Piercing yaptırma mutluluğu ile çıktı evden. Yük olmamak için kendi çapında bir şeyler yapmaya, kazanmaya çalışıyordu.”