Yeni Akit BDP'li milletvekillerinin yaklaşık üç ay önce çekilmiş fotoğrafını 'Biz kuzu kebabına siz ölüm orucuna' başlığıyla yayımlayarak...

Yeni Akit BDP'li milletvekillerinin yaklaşık üç ay önce çekilmiş fotoğrafını 'Biz kuzu kebabına siz ölüm orucuna' başlığıyla yayımlayarak yalan ve iftira konusunda sınır tanımayacağını ortaya koydu
Yeni Akit gazetesi cezaevlerinde 49 gündür devam eden açlık grevlerini bugünkü manşetinde "Biz kuzu kebabına siz ölüm orucuna" başlığıyla verdi. Ölüm oruçlarından önce çekildiği ortaya çıkan fotoğrafa Yeni Akit sürmanşetinde yer verdi.
T24'ten Ruken Tuncel'in haberine göre Yeni Akit'te yer alan fotoğrafta BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Mardin milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Siyasi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı yer alıyor.


Gazetenin 'Kürtleri açlık grevine teşvik eden PKK ve BDP’li yöneticiler, mükellef sofralar kurup karınlarını tıka basa doyuruyor" başlığıyla yayınladığı haberde yer alan fotoğraf ise BDP Milletvekillerinin Temmuz ayı içerisinde Mardin'deki grup toplantısının ardından katıldıkları bir düğün töreninde çekilmiş.
Fotoğrafla ilgili T24'e bilgi veren Ertuğrul Kürkçü, Temmuz ayı içerisinde Mardin'de çekildiğini belirterek "BDP grubu olarak yıllık değerlendirme toplantısı için Mardin'deydik. Fotoğrafta toplantının ardından katıldığımız bir düğünde çekildi" dedi.

'SAVUNMA YAPMA GEREĞİ BİLE DUYMUYORUM'
Fotoğrafın Ahmet Türk'ün bir yakınının düğününde çekildiğini hatırlatan Kürkçü, Yeni Akit'in haberi ve Başbakan'ın açıklamlarıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:
"Böyle gayri ahlaki bir saldırı karşısında savunma yapma gereği duymuyorum. Fotoğraf eski bir tarihe ait olduğu gibi, cezaevinde açlık grevinde olmayanlar, dışardaki bizlerde yemek yiyoruz. İçerdeki insanlara açlık grevine girmelerini söyleyen biz olmadığımız gibi, bizler BDP'li vekiller olarak çözüm üretmeye çalışıyoruz."
Fotoğrafta yer alan Prof. Dr. Büşra Ersanlı da fotoğrafın cezaevinden çıktıktan beş gün sonra 17-18 Temmuz tarihlerinde Mardin'de çekildiğini söyledi.