Şampiyonlar Ligi’nde önceki gün muhteşem bir geri dönüşe imza atarak adını finale yazdıran Liverpool zafer sarhoşu. 3-0’ın rövanşında Barcelona’yı Anfield’da 4-0 mağlup ederek tarihinde 9’uncu defa Kupa 1’de adını finale yazdırdı. Mohamed Salah ve Roberto Firmino gibi iki kilit oyuncusunun yokluğunda böylesine büyük bir geri dönüşe imza atan Kırmızılar’ın artık tek hedefi şampiyonluk. Karşılaşma sonrası […]

Yalnız yürümeyenlerin destanı

Şampiyonlar Ligi’nde önceki gün muhteşem bir geri dönüşe imza atarak adını finale yazdıran Liverpool zafer sarhoşu. 3-0’ın rövanşında Barcelona’yı Anfield’da 4-0 mağlup ederek tarihinde 9’uncu defa Kupa 1’de adını finale yazdırdı. Mohamed Salah ve Roberto Firmino gibi iki kilit oyuncusunun yokluğunda böylesine büyük bir geri dönüşe imza atan Kırmızılar’ın artık tek hedefi şampiyonluk.

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan başarının mimarı Liverpool Menajeri Jürgen Klopp, “Gol yemeden kazanmak çok zordu; bunu yaptılar ancak nasıl yaptılar bilmiyorum” diye konuştu. Anfield’ın kendi özgü kendine özgü farklı bir atmosferi olduğuna vurgu yapan Alman teknik adam sözlerini şu şekilde sürdürdü:

‘FANTASTİK BİR TAKIMIZ’

“Bunu rakiplerimiz dahil herkes biliyor. Liverpool, burada asla pes etmez, bırakmaz. Her zaman varını yoğunu sahaya koyar. Futbolda her şey yaşanabilir. Fantastik bir takımınız ve sansasyonel taraftarınız, atmosferiniz varsa böyle mucizeler yaratabilirsiniz. Tüm oyuncularıma 10 üzerinden 10 veriyorum. Bu çocuklar gerçekten inanılmazdı. Dev gibiydiler.”

‘FİNAL OYNAMAK ÇOK ÖZEL’

Borussia Dortmund ile Almanya Ligi ve Almanya Kupası şampiyonlukları yaşamasına karşın, 2012’den bu yana 2 Şampiyonlar, 1 UEFA Avrupa Ligi ve 2 Almanya Kupası ve 1 de İngiltere Lig Kupası finali kaybeden Klopp, bununla ilgili olarak ise de, “Finalleri kaybettiğimle ilgili insanların neler konuştuğunu biliyorum. Bu kesinlikle doğru. Ancak 4. kez final oynayacağız ve bu çok özel” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 9’uncu finalini oynayacak olan Liverpool, bu alanda 16 final gören Real Madrid, 11 kez finale çıkan Milan ve 10 kez final oynayan Bayern Münih’in ardından Juventus ile dördüncü sırada yer aldı. Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nde üst üste ikinci kez finale çıkan Kırmızılar, 2008 ve 2009’da final oynayan Manchester United’ın ardından bunu başaran ikinci İngiliz takımı oldu.