Yalova'da cami imamı Ömer Tokar'ın Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği iddia edildi. CHP'li Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, imamı müftülüğe şikayet etti.

Yalova'da imamdan Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret

Yalova'nın Çınarcık İlçesine bağlı Koru Beldesinin Atakent Mahallesinde cami imamı Ömer Tokar'ın Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği iddia edildi.

Odatv'den Senem Öktem'in haberine göre, CHP'li Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Yalova İl Müftülüğüne verdiği dilekçede Atakent Mahallesi cami imamı Ömer Tokar'ı Atatürk'e put ve yolundan gidenlere putperest dediğini kaydederek şu talepte bulundu: "İvedi olarak bahsi geçen görevden alınmasını ve hakkında gerekli idari soruşturma talep etmekteyiz."

yalova-da-imamdan-mustafa-kemal-ataturk-e-hakaret-881479-1.

Konuyla ilgili konuşan Yaman, il müftülüğünü yazılı şikayette bulunduklarını ama henüz savcılığa vermediklerini belirtti. Yaman 26 Mayıs'ta şikayette bulunduklarını kaydederek, olayı şöyle anlattı:

"Memurlardan oluşan ekipler var kaymakam tarafından atanmış. Covid-19 önlemleri kapsamında yapılan denetim sırasında bir parkın kenarında bu olay gerçekleşiyor. Hoca, Hz. İbrahim'den giriyor Atatürk'e bağlıyor. "En büyük puta tokmağı vurduk" diyor. Bizim zabıta elemanımız da "kim bu put?" diyor. O da "Atatürk" diyor, izinden gidenlere de putperest diyor."