Tatları kaçıran milli maç arasından sonra lige dev bir randevuyla dönüyoruz. Haftaya ikinci başlayan Galatasaray, Trabzonspor’u ağırlıyor. Prandelli takımın en iyisi Sneijder’i yine yanına oturturken, bordo-mavililerde Ersun Yanal heyecanı yaşanıyor. Kısa Türkiye tatilini ziyadesiyle yüklü bir tazminatla süsleyen Halilhodzic’in yerine teknik direktörlük koltuğuna oturan futbol adamı, ilk sınavından mutlaka puan istiyor.

Mücadeleye Aslan daha iyi başladı. Eski takımına karşı oynayanlardan Olcan hemen karşılaşmanın başında ilk tehlikeyi yaratıyordu. 15. dakikada Melo’nun sürüklediği akında Hakan Balta soyadıyla müsemma olunca tabela değişmiyordu. Hemen akabinde Olcan solunu konuşturamıyordu.

20. dakikadan itibaren ev sahibinin kalesine esmeye başlayan rüzgâr giderek fırtınaya dönüyordu. 20’de Özer’in pasında Yusuf iyi vuramamıştı. Birkaç dakika sonra yine Özer getirmiş, Milan patentli Constant bitirememişti. Gösterdiği performansla tekrar Portekiz Milli Takımı’na çağrılan Bosingwa sağ bekte Mehmet Ekici’ye adeta nazire yaparak orkestra şefliğine soyunuyor, 41’de muhteşem bir şekilde kaçırdığı Özer’e direk hayır diyordu.

Sayısız pozisyonun kaçtığı ilk yarıdan gol sesi çıkmaması futbolun cilvesi olmalıydı.

İkinci 45 dakikaya Prandelli Umut, Yanal da Fatih Atik hamlesini yapıyordu. 58’de Trabzon köşe vuruşundan golü bulmuştu. Pozisyonun başında Cardozo’nun vuruşunu çizgiden Yekta elle karışık çıkarmış, hemen devamında gelen ortaya kafayı yapıştıran Medjani belki de hakemi kurtarmıştı.

Sneijder artık girebilirdi... Ve girdi.

Ev sahibi rakip sahaya yerleşse de deplasman takımı her gelişinde tehlike yaratıyordu. Dakikalar 75’i gösterirken fark ikiye çıkmıştı. Bu sezon duran toplardan attığı sayısız golle dikkat çeken bordo-mavililer yine bir kornerden yine Medjani ile gülmüştü. Prandelli ve ekibi yine sınıfta kalmıştı! 86’da Yusuf resitalini şahane bir vuruşla süsleyerek maçın sonucunu ilan etti: 0-3.

Yanal, Trabzonspor kariyerine muhteşem bir zaferle başladı. Daha önce Gençlerbirliği’ni çalıştırırken, Prandelli’nin Parma’sını iki maçta da yenen teknik adam geleneği bozmadı. Prandelli için akla herkesin bildiği İtalyanca kelime düşüyor: Arrivederci!