Yandaş A Haber, Fenerbahçe'yi hedef alan haberlerine bir yenisini daha ekledi. "Fenerbahçe-Alanyaspor maçında penaltı pozisyonunda doğru karar veren hakemler cezalandırıldı" başlığıyla yapılan habere Fenerbahçeli taraftarlar tepki gösterdi.

Yandaş A Haber, Fenerbahçe'ye savaş açtı!

Yandaş A Haber, Fenerbahçe camiasını hedef alan haberlerine bir yenisini daha ekledi.

"Fenerbahçe-Alanyaspor maçında penaltı pozisyonunda doğru karar veren hakemler cezalandırıldı" başlığıyla verilen haberde, "Fenerbahçe-Alanyaspor maçının son dakikasında top Mustafa Pektemek'in eline çarptı, Türkiye karıştı. Sarı lacivertli camianın penaltı isyanı sonrası pozisyon MHK Başkan Vekili Oğuz Sarvan ve VAR Koordinatörü Barış Şimşek tarafından açıklandı. Yetkililer pozisyonun doğru olduğunu açıklamasına rağmen söz konusu hakemlere ceza verdi." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu haberde şöyle denildi: "Bugüne kadar kulüplerden gelen "VAR kayıtları dinlensin" şeklindeki talepleri geri çeviren ve Uluslararası Futbol Birliği Kurulu talimatlarını hatırlatan TFF, Fenerbahçe için tavrını değiştirdi. MHK aldığı emir sonrası VAR kayıtlarını dinledi. 2 gün önce yapılan toplantıda pozisyon için verilen kararın doğru olduğu belirtilerek VAR hakeminin orta hakemi neden çağırmadığı anlatılırken, ardından farklı bir karar alındı. Kulüplere pozisyonda verilen kararın doğu olduğu anlatıldı ancak MHK Başkanı Zekeriya Alp, Başkanvekili Oğuz Sarvan ve kurul üyesi Ünsal Çimen, Serkan Tokat ile Ümit Öztürk'ü hatalı buldu."

yandas-a-haber-fenerbahce-ye-savas-acti-687802-1.

FENERBAHÇELİLERİ KIZDIRAN 'HABER'

Fenerbahçeliler, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı Alanyaspor karşılaşmasında "Damat istifa" sloganları ile istifaya davet etmişti.

Bu olaydan sonra A Haber, Fenerbahçelileri kızdıran bir haber yapmış, "belgesel gibi seslendirilen haberde, 'Mesele Futbol Değil, Mesele Başka..." iması yapılmıştı.

A Haber'in haberinde, "Türkiye'nin güçlenmesinden neden rahatsızlar?" denilmişti. Öte yandan "Mesele daha özel, daha duygusal" denilerek Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Başkanı Ali Koç'un görüntüleri gösterilmişti. Ayrıca "Faizden eskisi kadar kazanamıyorlar. Bankalar üzerinde eskisi kadar at oynatamıyor, dev kasalara hortumlar koyamıyorlar" ifadeleri kullanılmıştı.

TARAFTAR BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI

A Haber'in bu haberinden sonra sarı-lacivertli taraftarlar, sosyal medya üzerinden başlattığı #ASporBoykot hashtagiyle Turkuaz Medya Grubu için boykot çağrısı yaptı.

ALİ KOÇ ELEŞTİRMİŞTİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da daha önce yaptığı açıklamada aynı medya grubunu sert bir şekilde eleştirerek, “Türk futbolu her anlamda çökmüş durumda; federasyon, yönetim, kulüp yönetimi, Avrupa’nın en yaşlı ligi, spor medyası çökmüş durumda. Bütün değer zincirlerinin baştan aşağıya yenilenmesi gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı. Başkan vekili Semih Özsoy ise, "A Spor'da 'Bize muhtaçlar, sadece doğruları biz söylüyoruz' demişler. Ben onlara 'Hadi oradan' diyorum. Kimsenin dillendiremediğini taraftarımız da başka yorumcular da dillendirir. Onlar da hadlerini aşmasınlar” demişti.