Yandaş basın nefret suçu işlemekte ısrar ediyor
Fotoğraf: ANKA

Haber Merkezi

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Belediye’nin LGBTİ bireyler için özel bir dayanışma merkezi açtığına ilişkin iddialara, düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi.

Başkan Erdem, “Yandaş basının bu süreçte attığı başlıklar nasıl bir nefret suçu işlendiğinin kanıtıdır. Öyle anlaşılıyor ki asıl hedef CHP’dir” dedi. Son günlerde medyada yer alan ‘Nilüfer Belediyesi LGBTİ için özel dayanışma merkezi açtı’ haberlerine, Belediye Halk Evi’ndeki basın toplantısı düzenleyerek yanıt veren Başkan Erdem, “Bir yerden düğmeye basıldı ve bir anda sosyal medyada, yandaş basında ve birçok internet yayınında aynı başlığı görür olduk. ‘CHP’li Nilüfer Belediyesi LGBT için özel merkez kurdu’ başlığıyla servis edilen asılsız haberler yayınlandı. Yazılı bir açıklama yaparak iddiaların asılsız olduğunu söyledik” dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin, Nilüfer Gençlik Evi’nde Toplumsal Cinsiyet Atölyesi organize ettiğini belirten Erdem, söz konusu merkezin, ilçede gençlerin eğitim çalışmalarını yürüttüğü bir yer olduğunu ve LGBTİ bireylere özel bir merkez olmadığını vurguladı.