Yandaş Cem Küçük bile FETÖ kayırmacılığından şikayet etti

Yandaş gazeteci Cem Küçük FETÖ yargılamalarına değindiği bugünkü yazısında, "Gariban öğretmen, tezgahtâr, Bank Asya’ya 2.000 TL yatıranlar içeride yatarken zengin FETÖ’cülerin mallarını geri alması çelişkili değil mi? diye yazdı.

FETÖ kapsamında cezaevinde bulunan şüphelilerin çoğunluğunun tahliye olacağını da ifade eden Küçük, bazıları kinli çıkacaktır ve intikam isteyecektir" dedi. Küçük'ün yazısının ilgili bölümü şu şekilde,

"Gariban öğretmen, tezgahtâr, Bank Asya’ya 2.000 TL yatıranlar içeride yatarken zengin FETÖ’cülerin mallarını geri alması çelişkili değil mi? İtirafçı olup küçük cezalarla yırtmaları haksızlık değil mi? Bir taraftan da özellikle 17-25 Aralık sürecinde devlete yardımcı olmuş, FETÖ şirketleriyle gerekli mücadelede risk almış ve tanıklık yapmış insanlara Anadolu’nun birçok yerinde zorluk çıkartılıyor. 15 Temmuz olmadan, en zor zamanda bu şirketlerdeki küçük ortakların nasıl fedakârca ellerini taşın altına koyarak devlet tarafında saf tuttuğunun şahidi benim. Şimdi bu insanlar bir kesim eliyle korkutulmaya çalışılıyor. Bunlar güveni ve adaleti zedeleyen adımlar.

Yüksek Yargı FETÖ şirketleri ve iş adamları konusunda daha net adımlar atmalı. İtalyan Savcı Di Pietro’nun dediği gibi “her büyük kamu davası bir PR çalışmasıdır.” Çünkü bazı yanlış kararlar baş ağrıtabilir. Kolombiya’nın en büyük uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın 1992’de bir günde Miami’deki 112 şirketine el konmuştu. Hukuku bazen halkın yararına işletmek gerekir.

Bir uyarım da cezaevindeki FETÖ’cülerle alakalı. Ortalama bir FETÖ’cü 6-7 yıl ceza aldı. 10 yıl ve üstü alanlar da var. 15 Temmuz’a katılan askerler, bazı polis şefleri, yargı mensupları ve imamlar hariç 2022’ye kadar peyderpey içerideki FETÖ’cülerin çoğu tahliye olacak. İçeride 10 bin kişi hariç 40 bin kişi dışarı çıkacak. Bazıları kinli çıkacaktır ve intikam isteyecektir."