Hükümetin kontrolündeki Yeni Şafak gazetesi, koronavirüs konusunda Anadolu’dan endişelendiren haberlerin geldiğini; özellikle Batman, Kars, Uşak, Düzce, Antep, Van, Adıyaman ve Rize’de vaka sayılarının alarm verici şekilde artmaya başladığını yazdı. Haberde, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’nin “İl dışından gelenlerle çok sayıda kontrolsüz temas yaşandı” sözleri dikkat çekti

Yandaş gazete, Anadolu’da virüs vakalarının alarm verdiğini yazdı

MEDYA SERVİSİ

Türkiye’de hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda koronavirüsle mücadelede 11 Mayıs’ta bazı gevşeme adımları hayata geçirilirken, AKP’ye yakınlığıyla bilinen bir gazeteden konuyla ilgili dikkat çekici bir haber geldi.

Albayrak Medya Grubu’nun sahip olduğu ve hükümete en yakın gazetelerden biri olarak kabul edilen Yeni Şafak, bugün yayımladığı bir haberde Anadolu’daki vaka sayılarının ‘endişe verici düzeyde’ artmaya başladığını yazdı. Gazetenin haberinde, “Havaların ısınmasıyla evde izolasyonu gevşeten vatandaşlar, maske, sosyal mesafe gibi hayati tedbirleri de ihmal edince vaka sayıları arttı” ifadeleri kullanıldı.

‘SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELEBİLİR'

Özellikle Batman, Kars, Uşak, Düzce, Antep, Van, Adıyaman, Rize ve Zonguldak gibi illerde vaka sayılarının alarm vermeye başladığının belirtildiği haberde, “Bu iller için de sokağa çıkma yasağı kararı gelebilir” denildi.

Haberde, vaka sayısının arttığı illerin başında Batman’ın geldiği kaydedilerek, “3 Nisan’da 9 olarak açıklanan vaka sayısı büyük bir artışla bu hafta 450’ye kadar yükseldi” bilgisine yer verildi. Yeni Şafak, bu durum nedeniyle Batman Valisi Hulusi Şahin’in Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulaması için hükümete öneride bulunabileceğini belirtti.

Öte yandan haberde, nüfusa göre koronavirüs vakasının en çok görüldüğü yerlerden biri olan Uşak’ta da ‘manzaranın aynı olduğu’ kaydedildi. Haberde, 2 Nisan’da 38 olarak kayıtlara geçen vaka sayısının son döneme yükselişe geçerek 441’ yükseldiği vurgulandı.

‘DIŞARIDAN GELENLERLE ÇOK SAYIDA TEMAS YAŞANDI’

Gazetenin haberinde “Rize’nin de rehavete kapıldığı” ifade edilerek, Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’nin görüşlerine yer verildi.

Dr. Tepe, ‘vatandaşların virüs tamamen yok olmuş gibi rehavete kapılmasının vakaların yeniden artış artmasına sebep olduğunu’ savundu. Tepe’nin “Cenaze ve taziyelerde, il dışından acıyı paylaşmak için gelen insanlarımız ile çok sayıda kontrolsüz temas yaşanmış, iftar yemeklerinde yakın eş, dost, akraba birlikte aynı ortamda kurallara uyulmaksızın bulunulmuştur” ifadeleri ise hayli dikkat çekti.

Yeni Şafak gazetesinin, Anadolu’da koronavirüs vakalarının yükseldiği yönündeki haberini bugünkü birinci sayfasında sürmanşetten vermesi diğer bir önemli detay olarak not edildi.