Yandaş gazete Takvim, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu çöpçü gibi göstererek küçük düşürmeye çalıştı. Çöpçülük mesleğini bir aşağılama aracı olarak gören gazete, Kılıçdaroğlu’nun halkın yoksulluğuna ilişkin yaptığı açıklamaları da “fakirlik edebiyatı” olarak tanımladı. Takvim'in manşetine yanıt veren CHP'li Özgür Özel ise "Bu trol aklını bu soygun düzenini ve elbette beşli çeteyi süpüreceğiz" dedi.

Yandaş gazete, Kılıçdaroğlu’nu çöpçü gibi göstererek aşağılamaya çalıştı

MEDYA SERVİSİ

Hükümetin kontrolündeki yayın organları artan yoksulluk ve işsizlik karşısında muhalefetin söylemlerine karşılık vermekte zorlanıyor.

Sık sık muhalefeti “elitlikle” suçlayan gazetelerden Takvim, bugünkü manşetinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu çöpçü kılığına soktu ve “Çöpçüler Kralı” manşetini attı.

Kılıçdaroğlu’nu çöpçü gibi göstererek küçük düşürmeye çalışan Takvim, CHP’nin ülkedeki açlık ve yoksulluk vurgulu siyasetini de “fakirlik edebiyatı” olarak tanımladı. Manşet haberinde “CHP, Türkiye’nin sorunlarına çözüm aramayı bıraktı. Kılıçdaroğlu ve parti yöneticileri ‘Halk çöpten karnını doyuruyor’ diyerek fakirlik edebiyatı yaptı” ifadelerine yer verildi.

Yandaş gazete, Türkiye’de açlık yaşanmadığına, çöpten ekmek topladığı söylenen kişinin ‘aslında hurdacı olduğu’ üzerinden kanıt göstermeye çalıştı.

yandas-gazete-kilicdaroglu-nu-copcu-gibi-gostererek-asagilamaya-calisti-829416-1.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YANIT

Takvim gazetesinin manşetine, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verdi. Özel Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Bu kadar pisliğin, bu kadar trolün bu kadar yolsuzluğun olduğu yerde bize elbette temizlik düşer.

Vatandaşlarımızı kuru ekmeğe ve çöp konteynerlerine mahkum eden bu saray rejimini, bu trol aklını bu soygun düzenini ve elbette beşli çeteyi süpüreceğiz.”

EMEKLİYLE DE DALGA GEÇİYOR

AKP iktidarını fanatik argümanlarla savunan Takvim, emeklileri kandırmak için verdiği ‘müjde’ haberleriyle tanınıyor.

Takvim gazetesinin ilk sayfada sürmanşetten ‘emekli maaşlarına zam müjdesi’ verme alışkanlığı, 2020 yılında devam etti.

Takvim’in 2018 ve 2019 yıllarında ilk sayfadan verdiği emekli maaşına zam temalı aldatıcı başlıkları daha önce de gündeme gelmişti. Takvim’in 2018 ve 2019 yıllarında sırasıyla 356 ve 357 gün, gerçekle ilgisi olmadığı halde ‘manşetten emeklilere zam müjdesi’ verdiğini tespit edilmişti.