'Yandaş gazeteciler'in asker selamlaması TSK'ye soruldu: İşte gelen yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti sırasında Melih Altınok ve Kurtuluş Tayiz'in tören mangası önünde çektirdikleri fotoğraflar, sosyal medyada gündeme oturmuştu. Söz konusu fotoğraflar için Rotahaber'den Umut Yavuz, Genelkurmay Başkanlığı'na bir dilekçe ile başvuruda bulundu. Dilekçede, iki ismin verdiği pozlarla ilgili olarak TSK'nin herhangi bir açıklamasının olup olmayacağı soruldu.

Söz konusu dilekçe için Genelkurmay Başkanlığı'ndan yanıt geldi. Hakim Tuğgeneral/Adli Müşavir Hayrettin Kaldırımcı imzasıyla verilen yanıtta, "başvurunuz incelendiğinde; tarafınızı ilgilendiren bir bilgi talebinde bulunmadığınız, özel hayatın gizliliğine ve adli soruşturmaya yönelik bilgiler talep ettiğiniz anlaşılmıştır. Bu nedenle; ilgi (b) Kanun’un 20 ve 21’inci maddeleri uyarınca bilgi edinme hakkı kapsamında yer almayan başvurunuzdaki taleplere cevap verilmemiştir" ifadelerine yer verildi.

Genelkurmay'ın dilekçeye yanıtı şöyle:

“İlgi (a) başvurunuz ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Diyarbakır’a yaptığı ziyaret sırasında Melih ALTINOK ve Kurtuluş TAYİZ isimli iki gazetecinin tören mangası önünde çektirdikleri fotoğraflarla ilgili olarak yargı yoluna başvurulmasının düşünülüp düşünülmediğinin tarafınıza bildirilmesini talep ettiğiniz anlaşılmaktadır.”

“İlgi (a) başvurunuz incelendiğinde; tarafınızı ilgilendiren bir bilgi talebinde bulunmadığınız, özel hayatın gizliliğine ve adli soruşturmaya yönelik bilgiler talep ettiğiniz anlaşılmıştır. Bu nedenle; ilgi (b) Kanun’un 20 ve 21’inci maddeleri uyarınca bilgi edinme hakkı kapsamında yer almayan başvurunuzdaki taleplere cevap verilmemiştir.”

“İlgi (b) Kanun’un 13’üncü maddesi uyarınca kararın tebliğinden itibaren onbeş gün içinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na itiraz hakkınız bulunmaktadır.”