Halk hayat pahalılığı karşısında zor günler geçirirken asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı gündemin önemli başlıklarından biri. Yandaş Sabah gazetesi, asgari ücret için “7 bin 500 ile 8 bin TL arasında bir miktar konuşulduğunu” yazdı.

Yandaş gazeteden asgari ücret iddiası

Yaklaşan yeni yıl ile birlikte günden güne derinleşen hayat pahalılığı karşısında asgari ücretin ne kadar olacağı da merak konusu.

İktidarın kontrolündeki medya organlarından olan Sabah gazetesi, hükümetin asgari ücret için 7 bin 500 ile 8 bin TL arasında bir miktar konuştuğunu iddia etti.

Söz konusu haberde, “Kulislerde, emekli ve memurlara yılbaşında refah payı verileceği ve bunun yüzde 5 ila 10 arasında bir rakam alacağı konuşuluyor” ifadeleri yer alırken 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının da yükseltilmesi için de çalışma başlatıldığı kaydedildi.

“Asgari ücret ile ilgili de çalışanları memnun edecek, nefes almalarını sağlayacak bir rakam için hesaplamalar yapılıyor” denilen haberde, kulislerde bu rakamın “7 bin 500- 8 bin lira aralığında olacağının belirtildiği” aktarıldı.